BOROVO

Uprava odgovorila na prozivke radnika: 'Prihvaćamo kritiku, ali ne i vrijeđanje i klevete'

 Neja Markičević / HANZA MEDIA

Nakon teksta u kojem smo izvijestili kako je Tatjana Miljak zbog objave teksta na Facebooku, u kojem je kritizirala Upravu Borova, a osobito njezina predsjednika Gordana Kolundžića, dobila upozorenje na kršenje obveza iz radnog odnosa i mogućnost otkaza Ugovora o radu, a uz nju i 19 njezinih kolega iz Borova koji su “lajkali” taj njezin tekst, stigao nam je i odgovor iz Uprave.

U njemu se navodi kako “Borovo d.d. podržava različitost na svim razinama organizacije i prihvaća svaku konstruktivnu kritiku svakog pojedinog radnika, no ne tolerira bilo kakav oblik vrijeđanja suradnika, nadređenih ili drugih osoba koji su svojim radom vezani za Društvo”.

Pogrdna imena

“Uvidom u objave pojedinih radnika Društva na društvenim mrežama, utvrđeno je kako je niz radnika javno objavio ili podržao tekstove uvredljivog sadržaja, sadržaja koji pozivaju na udruživanje radi protjerivanja Uprave, Nadzornog odbora i dijela radnika, pozivaju na diskriminaciju s osnova mjesta prebivališta, kao i niz neistinitih optužbi. Borovo d.d. ne tolerira bilo kakav oblik diskriminacije, ne podržava javno objavljivanje bilo kakvih neprimjerenih sadržaja, a posebno ne sadržaja koji uključuju vrijeđanje, omalovažavanje, ismijavanje, klevetu, pozivanje na javni linč i izgon iz društva, neistine, optužbe, nazivanje radnika pogrdnim i neprimjerenim imenima.

Sukladno zakonu

Borovo d.d. je kao poslodavac postupilo sukladno odredbama Zakona o radu te upozorilo radnike koji su tekstove navedenih neprimjerenih sadržaja javno objavili ili podržali, da se suzdrže od takvih ili sličnih aktivnosti”, stoji u odgovoru iz Borova u kojem se navodi i da nijedan radnik nije dobio otkaz, a za petero prodavača (koji su “lajkali” objave) ugovori o radu prestali su vrijediti 30. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:47