ELITNI DIO CAVTATA

USKOK Josipu Protegi blokirao imovinu, a on sa suprugom gradi vilu

Bivšeg direktora HPB-a Josipa Protegu USKOK sumnjiči za milijunske malverzacije. I sami radnici na gradilištu su potvrdili da se radi o vili bivšeg šefa poštanske banke
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Bivši direktor Hrvatske poštanske banke Josip Protega iznad zaštićene šilje Šipun u naljepšem dijelu Cavtata gradi vilu - piše Večernji list.

Pravomoćna gradnja započela je 15. svibnja 2009. godine, sedam mjeseci prije Protegina uhićenja. Podsjetimo, USKOK je tijekom istrage o milijunskim malverzacijama u HPB-u blokirao imovinu bivšeg šefa Josipa Protege.

Investitor je tvrtka Rat d.o.o. Cavtat, nadzor obavlja Institut IGH, dok je izviđač radova tvrtka AEQUITA d.o.o. iz Splita.

Zanimljivo, investitor u ovu velebnu gradnju jest Rat d.o.o., tvrtka koja je u sudskom registru registrirana na Sanju Nikolić - suprugu Josipa Protege. Sanja je kći poznatog metkovskog javnog bilježnika Vlade Nikolića, za kojeg se tvrdi da je obiteljski povezan s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

Prema pisanju Večernjeg lista i sami radnici na gradilištu su potvrdili da se radi o Proteginoj vili. U Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu Dubrovnika koji je izdao dozvolu za gradnju kažu da se zemljište na kojem se grade dva dvojna objekta u Cavtatu nalazi dijelom u građevinskom području, a dijelom na prostoru koji je predložen za zaštitu kao park šuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:51