BROJNI PROBLEMI

USKORO SE POKREĆE MEĐUŽUPANIJSKI PROMET, PRIJEVOZNICI NEZADOVOLJNI 'Ne smije raditi klima, broj putnika je ograničen, autobusi će nam biti prazni'

 Ante Čizmić / CROPIX

Od idućeg tjedna će se u novoj fazi popuštanja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa pokrenuti i međužupanijske prijevozne linije, kao i linije domaćeg zračnog prijevoza, no pod posebnim uvjetima koje su propisali epidemiolozi.

Broj putnika u autobusima će morati biti manji nego obično kako bi se mogla održati fizička distanca među njima, a u autobusima neće smjeti raditi ni klima jer bi to pogodovalo širenju virusa.

'U autobusima ne smije raditi klima, postoji restrikcija o broju putnika, a putnici moraju imati i e-propusnice. Autobusi će nam praktički biti prazni. Putnici sigurno neće pohrliti u autobuse i tako se otvara naša Pandorina kutija. Imamo velike izdatke za osiguranje, registracije koje propadaju. Od 16. ožujka imamo prihod 0 i to je prijevoznicima put u stečaj, ako im se ne pomogne', rekao je jutros u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži prvog' član vijeća Udruženja cestovnog putničkog prometa HGK Berislav Saraja.

Ipak, šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević kaže da bi se dio problema mogao riješiti uskoro jer postoji velika mogućnost da se e-propusnice ukinu. To će pitanje, kaže, biti tema na današnjoj sjednici Stožera, a odluka bi trebala biti objavljena na presici.

Grba Bujević je napomenula da će se još jednom razmotriti i preporuka o nepaljenju klima uređaja u autobusima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:49