SUSTAV POLOŽIO TEST

USPJELI PRVI ONLINE UPISI: NOVI SUSTAV FUNKCIONIRA Čak 90 posto učenika upisalo prvi ili drugi izbor srednje škole

Ministar Jovanović predstavio je rezultate novog sustava upisa u srednje škole
 Željko Hajdinjak / Cropix

ZAGREB - Danas u 12 sati gotovi su prvi 'e-upisi' u srednje škole nakon čega je Ministarstvo obrazovanja predstavilo rezulate.

Prema prvim rezultatima oko 90 posto učenika se upisalo u prvi ili drugi izbor, a najviše je upisanih u gimnazije, ekonomske, turističke i tehničke škole.

Sportaši s dodatnim bodovima nisu nikome zauzeli mjesto, a čak 23.099 osmaša je dobilo dodatne bodove za drugi strani jezik.

Prema rezultatima 1676 djece se izravno upisalo zbog teškoća u razvoju, a njih 2831 su dobili dodatne bodove zbog zdravstvenih teškoća, javlja Dnevnik.hr.

Jovanović je istaknuo kako je zadovoljan rezulatima te da je ponosan projektom e-upisi koji je uspješno položio test.

Stručnjaci iz CarNeta su rekli kako je bilo i pokušaja hakiranja, no 'svi su uspješno spriječeni'.

O jedinstvenome projektu koji je prvi put proveden ove godine u nastavku konferencije govorit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, voditelj Projekta e-upisa Vedran Mornar, ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić te predstavnici Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, liječnici školske medicine, ravnatelji škola i učenici.

Na konferenciji za novinare osim o rezultatima govorit će se o tijeku te o svim prednostima i nedostacima sustava koje su istaknuli e-upisi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:23