LAŽNI ALARM U SLAVONIJI

UZALUD TRAŽILI AFGANISTANKU S ČETVERO DJECE U akciji sudjelovali hrvatska policija i HGSS, žena cijelo vrijeme bila u prihvatilištu u Srbiji

 Jure Miskovic / Ilustracija/CROPIX

Državljanka Afganistana s četvero djece, za kojom je u utorak pokrenuta potraga u šumama između Otoka i Komletinaca na vinkovačkom području, pronađena je u prihvatilištu za migrante Principovcu u Srbiji, potvrdila je u srijedu vukovarsko-srijemska policija.

Županijski centar 112 u Vukovaru izvijestio je u srijedu kako je u utorak na traženje vukovarsko-srijemske Policijske uprave za državljankom Afganistana s četvero djece pokrenuta akcija traganja i spašavanja u šumskom predjelu između Otoka i Komletinaca.

Akcija je pokrenuta na temelju informacije iz Odjela za međunarodnu zaštitu UNHCR-a Hrvatske, prema kojoj je u šumi državljanka Afganistana s četvero djece, a svi su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku prije nekoliko dana.

U akciju potrage bili su uključeni i pripadnici HGSS-a iz Vinkovaca.

Iz Županijskoga centra 112 u Vukovaru također su izvijestili kako je akcija potrage prekinuta u utorak poslijepodne.

Prema riječima Domagoja Džigumovića, glasnogovornika vukovarsko-srijemske policijske uprave, dodatnim provjerama utvrđeno je kako je državljanka Afganistana u prihvatilištu za migrante Principovcu u Srbiji te kako nije niti pokušavala prijeći granicu s Hrvatskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:52