OČEKUJE SE IZNAD 35 STUPNJEVA

UZBUNA ZA CIJELO PODRUČJE HRVATSKE: TEMPERATURE ĆE RASTI DO 37 STUPNJEVA! Stiže novi toplinski val i nestabilno vrijeme, posebno neugodno bit će noću

 
 Boris Kovacev / CROPIX

Pretežno ili djelomice sunčano, vruće i vrlo vruće, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za petak. Poslijepodne i navečer u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadranu mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, no prevladavat će sunčano. Bit će vruće, a najviša dnevna temperatura kretat će se od 31 do 36 Celzijevih stupnjeva.

Dani koji slijede u kopnenim će predjelima biti vrući i vrlo vrući, ponegdje i sparni, uz povremeno umjeren jugozapadni i južni, u ponedjeljak i zapadni vjetar. Očekuje se uz to većinom sunčano, ali neće biti posve stabilno pa treba računati na mjestimične pljuskove, poglavito u subotu na istoku, a u ponedjeljak i drugdje.

Stiže novi toplinski val zbog čega je Meteoalarm izdao je upozorenje za cijelu Hrvatsku.

Na moru će kraj ovog i početak sljedećeg tjedna biti vruće, ponegdje i uz neugodno tople noći, piše Slobodna Dalmacija.

"Ovakvo vrijeme, i još malo toplije, nastavit će se idućih nekoliko dana, najviše tijekom vikenda. Temperature će svugdje biti iznad 30 stupnjeva. Na moru će biti oko 32 ili 33 stupnja. Na kopnenom području, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, 35 do 36 stupnjeva, a ponegdje čak i do 37 stupnjeva" objasnio je Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV.

U tablicama možete vidjeti kako izgleda prognoza za Zagreb, Split, Osijek i Rijeku.

U Zagrebu se tijekom petka i vikenda očekuju visoke temperature, ali i mogući pljuskovi. Polovicom sljedećeg tjedna temperature će pasti, možda i ispod 30 stupnjeva.

Screenshot / DHMZ

U Splitu i okolici bi trebalo biti nešto ugodnije s nižim temperaturama, no i dalje će biti vruće. Osvježenje u obliku kiše može se očekivati polovicom idućeg tjedna.

Screenshot / DHMZ

Osijek će i tijekom vikenda i još početkom sljedećeg tjedna mjeriti vrlo visoke temperature praćene nestabilnim vremenom i mogućim pljuskovima. Građani osvježenje mogu očekivati tek od utorka.

Screenshot / DHMZ

Tjedna prognoza čini se najstabilnija za Rijeku. Osim što se oborine predviđaju eventualno za ponedjeljak, temperature bi se trebale kretati od 26 do 29 stupnjeva.

Screenshot / DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:24