PROGNOZA

UŽIVAJTE U SUBOTI I ISKORISTITE SUNČANO I TOPLO VRIJEME Stiže velika promjena vremena, u gorju moguć i snijeg

 Tonči Plazibat / HANZA MEDIA

U sunčanom i toplom vremenu moći ćemo uživati još samo u subotu jer od nedjelje stiže promjena vremena, sudeći po vremenskoj prognozi Nove TV koju prenosi Dnevnik.hr.

Ujutro će u svim područjima prevladavati sunčano. Magle će kao i danas biti manje, zbog slabog jugozapadnjaka, ali uz rijeke te na sjevernom Jadranu bit će sumaglice i niskih oblaka. Temperatura od 3 do 9 i između 12 i 16 na Jadranu.

Iskoristite sutrašnje sunčano i toplo vrijeme, jer će subota biti zadnji od tako toplih dana. Ubuduće, iako će biti još sunca, neće biti baš ovako toplo.

Sunčano i iznadprosječno toplo bit će i u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab, uglavnom jugozapadnjak, a temperatura između 20 i 23 stupnja.

Iako će veći dio dana biti sunčano i toplo, na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru sutra će povremeno biti i naoblake. U drugom dijelu dana moguće i malo slabe kiše. Uz slab jugozapadnjak temepratura će se popeti najviše do 22. Južni Jadran sutra će još imati ljetni ugođaj uz sunčano vrijeme, temperaturu do 24, a mora oko 21. Puhat će slab zapadni i jugozapadni vjetar.

Izgledi vremena sljedećih dana otkrivaju da nam stiže velika promjena. Možda ćemo od promjene najviše osjetiti ovo zahladnjenje, iako će temperatura sljedeći tjedan biti zapravo prosječna za kraj listopada. U noći na ponedjeljak u višem gorju padat će i snijeg, sve do utorka bit će i jako vjetrovito.

Na Jadranu promjenjivo oblačno uz kišu, moguće i jake grmljavinske pljuskove. Sve to pratit će i jaka bura s olujnim udarima koja će zapuhati u nedjelju navečer. I ovdje hladnije. Sutra još sunčano i ovako toplo - temepratura posvuda oko 20 ili malo viša. U nedjelju poslijepodne promjena vremena uz kišu, zahladnjenje, jak sjeverni vjetar pa i snijeg u gorju, javlja Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:21