NEVIĐENE STRAHOTE

UZNEMIRUJUĆI VIDEO IZ PARIZA Ranjeni novinar snimio paničan bijeg publike s koncerta, na ulici ležala mrtva tijela, s prozora visjela djevojka

 Screenshot / Facebook

Novinar francuskog Le Mondea Daniel Psenny objavio je stravičan video, snimljen sinoć s prozora njegove zgrade, smještene u ulici iza dvorane Bataclan u kojoj se dogodio pokolj tijekom koncerta benda Eagle of Death Metal.

Video prikazuje ljude koji očajnički pokušavaju pobjeći kroz prozore dvorane, a vide se, upozorava Le Monde, i mrtva tijela žrtava terorističkog napada.

'TV je radio, čuo sam buku, kao da je vatromet, no mislio sam su to zvukovi televizije. Ipak, učinilo mi se da su nekako glasni pa sam pogledao kroz prozor - opisuje novinar čiji stan gleda ravno na izlaz za hitne slučajeve Bataclana', rekao je Psenny, koji je i sam ranjen tijekom napada.

'Više puta sam vidio kada je došlo do evakuacija iz dvorane, ali u tim prilikama svi su trčali na sve strane. Ovog puta sam vidio ljude kako leže u lokvama krvi. Shvatio sam da se događa nešto ozbiljno', piše Psenny.

Novinar Le Mondea tada je krenuo otvoriti vrata zgrade kako bi se ljudi mogli skloniti unutra te opisuje kako je vidio jednog muškarca kako leži na pločniku te drugog koji je bio ranjen i pokušavao je doći do skloništa. U tom trenutku i sam je ranjen.

Zbivanja nakon tog trenutka slabo se sjeća, no prisjetio se osjećaja 'kao da mu je petarda eksplodirala u ruci' te misli kako je vidio jednog od terorista na prozoru Bataclana.

Tada se popeo do četvrtog kata svoje zgrade, gdje je zatekao susjeda koji je također bio ranjen. Pozvali su hitnu pomoć te pomoću savjeta prijatelja doktora uspjeli zaustaviti krvarenje pomoću majice. U stanu su ostali sve do dolaska policije.



Images de la fusillade au Bataclan by lemondefr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 01:55