PIŠE GORAN OGURLIĆ

VAŠ I NAŠ JUTARNJI LIST UPRAVO JE POSTAO PUNOLJETAN Na današnji dan, prije osamnaest godina, izašao je prvi broj Jutarnjeg!

Odlučili smo ga posvetiti onima koji su nam omogućili da postojimo - Vama
Zagreb, 090608.Ilustrativne fotografije rotacije Jutarnjeg lista.Hrvatska tiskara, Slavonska avenija.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Na današnji dan, prije osamnaest godina, izašao je prvi broj Jutarnjeg lista. U ljudskom životu osamnaesti rođendan je bitan jer obilježava punoljetnost, svojevrsnu zrelost, zakonsko pravo glasa na političkim izborima, pravo na prvu vožnju automobilom i vozačku dozvolu... Naš osamnaesti rođendan, našu proslavu “punoljetnosti”, odlučili smo posvetiti onima koji su nam omogućili da postojimo i ostanemo - Vama, našim dragim čitateljima.

U posebnom prilogu donosimo osamnaest predivnih priča o ljudima koji su se 1998. godine našli na stranicama Jutarnjeg lista. Svatko sa svojom pričom i svojim razlozima. Posjetili smo ih osamnaest godina kasnije i provjerili jesu li odrasli, ostvarili svoje snove, pronašli voljene, ali i podsjetili se na vrijeme kada je Jutarnji list stjecao prvo povjerenje čitatelja. Kao na svakom rođendanu, i mi smo danas malo počastili; kuponima smo nagradili mnoge čitatelje, omogućili im da besplatno obiđu neke muzeje, pogledaju vrijedne izložbe te odu na dobru kazališnu ili kino predstavu. Posebno želimo istaknuti kako nam je upravo za osamnaesti rođendan naš vrijedni digitalni tim pripremio novi izgled portala Jutarnji.hr.

Od trenutka pokretanja pa idućih mjesec dana čitatelji će moći pristupiti i starom i novom portalu te dati svoje mišljenje. Tijekom tog razdoblja u skladu sa željama čitatelja prilagođavat će se izgled i funkcije portala. Bit će to prvi put na našem medijskom tržištu da se mjesec dana usporedo uređuju i izrađuju dva portala istog medija. Potpuno smo svjesni da su i navike čitatelja među važnijim motivima u odluci kojem će mediju dati povjerenje. Naime, odnos s Vama, čitateljima, nikada nećemo uzimati zdravo za gotovo, posebno ne zbog toga što su mnogi od vas s nama dočekali punoljetnost. Upravo suprotno, želimo čuti vaše mišljenje, savjet. I svaki dan ispočetka stjecati povjerenje bez kojega sigurno ne bismo mogli biti ono što je Jutarnji list danas.

Zaključno, možemo se složiti s tvrdnjom da je puno skeptičnih prema odrastanju i starenju. Teško je osporiti Alberta Einsteina koji je rekao kako zdravi razum ukazuje na to da se predrasude počinju prikupljati s osamnaest ili, obrnuto, s Markom Twainom koji je zaključio da bi život bio beskrajno sretniji kad bismo bili rođeni s osamdeset te postupno pristupali osamnaestoj. Netko je rekao da su u osamnaestoj naša uvjerenja vrhunci s kojih gledamo uokolo, dok su u četrdeset i petoj pećine u kojima se skrivamo. Teško je biti pametan kad je riječ o starenju, ali znamo da ne možemo i, uostalom, ne želimo ostati isti. Znamo da želimo ostati vjerni Vama, našim čitateljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:11