IZBORNI VIDEO SPECIJAL

Vatrogasci su Borzan digli na visinu od 40 metara pa svi postavili isto pitanje: I nema veze s Milanovićem

Borzan će na ovim izborima biti kandidatkinja SDP-a na 14. mjestu u četvrtoj izbornoj jedinici

Biljana Borzan

 Jutarnji List/Hanza Media

Ako netko nema strah od visine onda je to SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan. U krugu je političara koji su bez ikakvih premišljanja prihvatili izazov ulaska u vatrogasne cipele, bez problema se uzverala vatrogasnim ljestvama i u košari se podigla na visinu od 40 metara.

Borzan će na ovim izborima biti kandidatkinja SDP-a na 14. mjestu u četvrtoj izbornoj jedinici. Izvori iz SDP-a govorili su kako ju je predsjednik stranke Peđa Grbin dugo nagovarao da bude na listi za Sabor budući da će se već u lipnju ponovo kandidirati za novi mandat u Europskom parlamentu.

„Situacija je takva da smo blizu pobjedi i treba upregnuti sve snage i sav potencijal da bismo pobijedili HDZ-a na izborima“, rekla je Borzan kada smo je pitali čime ju je Grbin uvjerio da ipak bude na listi, te ustvrdila kako ipak nije trebalo neko veliko uvjeravanje.

„Bilo mi je važno da ne budem prva na listi jer bi to bilo zbunjivanje birača budući da ću za mjesec dana biti na listi za Europski parlament. Ovako sa zadnjeg mjesta sam više podrška svojoj stranci“, pojašnjava Borzan.

Prokomentirala je i nedavno objavljene rezultate istraživanja po kojima je Slavonija najnesretnija regija u EU. Rekla je da se kao političarka osjeća suodgovorno za to stanje, ali naglasila da je odgovornost SDP-a koji je kratko vladao vrlo mala u odnosu na ulogu koju je u stvaranju ovako negativne klime za život u Slavoniji imao HDZ.

Vatrogasce je zanimalo kako se izborila za jednaku kvalitetu Nutelle u svim zemljama EU, pa su saznali kako je rezultat njene borbe za istu kvalitetu proizvoda u svim zemljama da sada svi kupuju Nutellu kakva je bila i na našem tržištu.

„Najviše su zbog toga ljuti Nijemci jer je Nutella na njihovom tržištu prije bila kvalitetnija. Zanimljivo je da se Talijanima prodavala ista kakva se plasirala i na naše tržište“, otkrila je Borzan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:40