ZASAD BEZ DOGOVORA

VEĆINA NAS IPAK ŽELI PROSLAVU OLUJE U KNINU! Istraživanje: Hrvatska je podijeljena oko vojnog mimohoda

 Boris Kovačev/CROPIX

Proslava 20. obljetnice Oluje, prema većini Hrvatske, treba biti održana u Kninu. Misli to 51 posto građana. Da proslavu treba održati u Kninu, ali i u Zagrebu, smatra 35 posto građana. Proslavu samo u Zagrebu željelo bi njih 4 posto. 10 posto građana ili ne zna ili pak misli da se proslava ne treba nigdje održati, donosi NOVA TV, a prenosi Dnevnik.hr.

Vlada pak želi da se na taj dan organizira i svečani vojni mimohod. A ta ideja podijelila je građane. Protiv te ideje je 48 posto građana, a njih 45 posto je za. Ne zna njih 7 posto.

Predsjednica predložila premijeru osnivanje državnog odbora za proslavu "Oluje"

HDZ-ovo biračko tijelo u većem je broju za proslavu obljetnice u Kninu, nego što su to birači Kukuriku koalicije. Zanimljivo, oba biračka tijela po pitanju mimohoda razmišljaju slično.

Predsjednica i premijer imaju napet odnos. Većina građana odgovornim za trenutno stanje „toplo-hladno“ odnosa smatra premijera Milanovića ili njih 55 posto. Predsjednicu odgovornom smatra 8 posto birača. Da su oboje odgovorni misli 27 posto birača, a ne zna njih 10 posto, piše Dnevnik.hr.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls 17. travnja na uzorku od 600 građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 21:24