KRŠENJE USTAVA

VELIČANJE USTAŠTVA, GOVOR MRŽNJE I PRIJETNJE STUDENTIMA Peticija kojom se traži opoziv mandata Glasnovića skupila više potpisa nego on na izborima

 Screenshot

Na internetu se jučer pojavila peticija kojom se traži opoziv mandata Željku Glasnoviću zbog kršenja Ustava i veličanja NDH, ustaštva, fašizma i nacizma, netolerancije i govora mržnje i fizičkih prijetnji studentima Filozofskog fakulteta.

Peticiju je dosad potpisalo 8360 osoba, što je puno više od glasova koje je nezavisna lista Željka Glasnovića dobila glasova (5211) na parlamentarnim izborima u XI. izbornoj jedinici.


'Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zastupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, "pendrekom i suzavcem"

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovog veličanja NDH što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu', opis je koji stoji uz anketu koju možete ispuniti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:40