KONTROLIRANA EKSPLOZIJA

VELIKA AKCIJA U PULI Djelatnici protueksplozijskog odjela istarske policije uništili bombu iz Drugog svjetskog rata tešku oko 250 kilograma

Ilustracija
 Vlado Kos/CROPIX

Djelatnici protueksplozijskog odjela istarske policije u četvrtak su na Muzilu u Puli na siguran način kontroliranom eksplozijom, uništili zrakoplovnu bombu koja je 16. listopada pronađena na lokalitetu Stoja prilikom izvođenja građevinskih radova.

Riječ je o bombi zaostaloj iz Drugog svjetskog rata, a uklanjanje, transport i uništenje zrakoplovne bombe protekli su bez ikakvih incidenata i opasnosti za stanovnike Pule, navode iz Policijske uprave istarska. Ujedno zahvaljuju Puljanima na suradnji i pridržavanju sigurnosnih uputa policijskih službenika.

Riječ je o zrakoplovnoj bombi teškoj oko 250 kilograma, koja je pronađena nakon rušenja jedne starije kuće na samom početku ulice Valovine. Prvi ju je zamijetio vozač bagera koji je na tom rušenju radio i o tome odmah obavijestio policiju.

Nakon što su bombu uklonili sa zemljišta jutros su je transportirali pod paskom policijskih službenika Protueksplozijskog odjela, na Muzil, gdje je kontroliranom eksplozijom uništena oko 11,30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:39