USKORO I SEMINARI

VELIKI POVRATAK ZLATKA SUDCA Nakon tajnih razgovora s novim krčkim biskupom poznati karizmatik vraća se u crkveni život

Sudac se nada da će na otoku Krku moći obnoviti svoje duhovne seminare kako za branitelje tako i za građane

Velečasni Zlatko Sudac (44), katolički svećenik i karizmatik, nakon tajnih razgovora s krčkim “nasmiješenim” biskupom Ivicom Petanjkom na otoku Zlarinu i šest godina pauze uskoro se vraća svom projektu seminara duhovne obnove za branitelje i građanstvo koje je vodio desetak godina u pastoralnom centru “Betanija” u mjestu Ćunski na Lošinju.

Novo mjesto za seminare trebao bi biti otok Krk, a točna lokacija bit će određena na jesen, nakon ljetnih odmora svećenika.

- Da, razgovarao sam s vrlo srdačnim biskupom Ivicom Petanjkom o obnovi mojih seminara i on je pokazao veliko zanimanje da se oni što prije nastave, ali rano je sada pričati o konkretnim datumima. Radujem se što ću uskoro moći prenijeti riječi utjehe i nade ljudima i našim braniteljima kojima je to sada najpotrebnije - rekao nam je velečasni Sudac tijekom kratkog susreta na Zlarinu gdje se odmarao

Prepoznali ih Zlarinjani

Brojni stanovnici Zlarina prepoznali su dvojicu poznatih svećenika koji su, bez ikakvog skrivanja, danima diskutirali na javnim mjestima. Mnogi od njih pozdravljali su ih, a osobito su davali potporu velečasnom Sudcu koji je uglavnom bio odjeven u bijelu boju sa znojnicima za ručne zlobove na kojima su mu se, uz čelo, pojavljivale stigme.

Dobro raspoloženi velečasni Sudac ljubazno nas je saslušao i pristao na fotografiranje uz molbu da ne objavimo ime otoka na kojem se odmarao kako sljedeće godine domaćini ne bi imali neugodnosti zbog medija.

Velečasni Zlatko Sudac rado je pristao na selfie s novinarom Jutarnjeg lista

Moguća gužva na Krku

Ali, priča se prebrzo proširila, a i nekako naslućujemo da bi sljedećeg ljeta veća gužva, ako zaživi ovaj dogovor, mogla biti na otoku Krku na kojem se Sudac i rodio i gdje bi trebali biti seminari. Ako je suditi po zanimanju branitelja koji su pohodili njegove diskretne seminare za branitelje u Vojnom ordinarijatu kod biskupa Jurja Jezerinca, na Krku bi dogodine sezona mogla biti produljena

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:28