BLAGDANSKA ČESTITKA VRHA HNS-a

Vesna Pusić: 'Hrvatska nikada nije stajala pred tako velikom godinom prilika kao što je to 2013.'

ZAGREB - Čelni ljudi Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) ocijenili su 2012. godinu vremenom suočavanja s nagomilanim problemima, a sljedeću 2013. godinom mogućnosti za oporavak i optimizam te su građanima uputili najbolje želje za božićne i novogodišnje blagdane, priopćeno je danas iz HNS-a.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić je 2012. ocijenio godinom suočavanja s lošim nasljeđem, nagomilanim financijskim i poslovnim problemima uz, istodobno, povrat drugog dna europske recesije, navodi se u priopćenju koje prenosi njegovu, te izjave potpredsjednice HNS-a, prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić i potpredsjednik HNS-a i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

"Neki od ogromnih tereta morali su se rješavati kao pretpostavka ulaska u Europsku uniju, primjerice brodogradnja, a istodobno Hrvatska nije naslijedila ni jedan razvojni projekt u realizaciji. Bez obzira na to, postavljeni su temelji za rast u godinama pred nama, posebno u području energetike, obrazovanja, zdravstva i drugih društvenih djelatnosti kroz model javno - privatnog partnerstva. Privatni sektor dobio je i otvoren prostor za ulaganja u prostoru obnovljivih izvora energije te turizma. Sve to realna je podloga za izlazak iz recesije tijekom 2013. godine, blagi gospodarski rast, a time i povratak optimizma i građana i investitora“, ocijenio je Čačić.

Poptredsjednica stranke Vesna Pusić ističe da je HNS u 2012. godini dao golemi doprinos radu Vlade i Sabora. "Za stranku je ova godina po mnogočemu bila teška godina. Neke okolnosti su naprosto bile izvan naše moći...Pred nama je vrijeme u kojem stranku moramo ponovno dignuti na noge i na onaj utjecaj koji ona objektivno ima i može imati u hrvatskom društvu“, istaknula je dodajući kako su prve zadaće u novoj godini lokalni izbori i izborni sabor te izbor novog predsjednika stranke.

"Bez obzira na trenutačno tešku, u prvom redu financijsku i ekonomsku situaciju, Hrvatska nikada nije stajala pred tako velikom godinom prilika kao što je to 2013. godina", navodi se u izjavi Vesne Pusić.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je 2012. ocijenio teškom godinom za građane i šokantnom za HNS, prvenstveno zbog sudjelovanja u vlasti u vrijeme kada nije lako donositi teške odluke i preuzimati odgovornost, ističe Vrdoljak koji smatra da će 2013. biti puno bolja, kaže se u priopćenju Ureda za odnose s medijima HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:27