TRAŽE SE KRIVCI

VIDEO: BEZDUŠNI VLASNICI BACILI IH POPUT SMEĆA Htjeli se riješiti pasa na brutalan način, kujica prilikom pada na beton zaradila teški prijelom...

 
 Zaklada za zaštitu životinja Split

NO KILL Sklonište za napuštene životinje Animalis Centrum iz Kaštel Sućurca, gdje su smješteni štićenici Zaklade za zaštitu životinja Split, objavom na Facebooku ponovno je šokiralo hrvatsku javnost.

Naime, nakon što im je u ponedjeljak neodgovorni vlasnik preko ograde u dvorište ubacio šestomjesečnog dobermana, kojem su volonteri dali ime Han, samo dan poslije u skloništu ih je dočekao isti scenarij, ali, nažalost, s puno gorim posljedicama.

- Nepoznata osoba prebacila je ženku u tipu staforda preko ograde skloništa te je ona u padu teško slomila nogu (prijelom fibije i tibije). Nemoćni smo i u apsolutnom šoku zbog ovakvog kukavičluka i nepoštovanja prema životinjama, ali i nama, koji pokušavamo pomoći onima koji su ugroženi. Čini se kako neki zli ljudi misle da su pronašli lako rješenje za svoju neodgovornost, no uvjereni smo da ćemo ih uz vašu pomoć izvesti pred lice pravde i prijaviti nadležnim institucijama. Ovim putem molimo sve koji prepoznaju psa ili znaju nešto o vlasniku da nas kontaktiraju - napisali su zgroženi volonteri.

Zaklada za zaštitu životinja Split

Zaklada za zaštitu životinja Split

Zaklada za zaštitu životinja Split

Kujica je u međuvremenu uspješno operirana, a troškovi zahvata iznose 2500 kuna. Doberman Han je, pak, trenutačno na privremenom smještaju, a volonteri za oba psa traže domove, u kojima će biti tretirani kao ravnopravni članovi obitelji.

- Još jednom apeliramo na sve vlasnike kućnih ljubimaca da ne rade ovakva zlodjela. Ponavljamo, ukoliko se i nađu u problemu, uvijek nas mogu nazvati i zamoliti za pomoć. Iako nas je malo i nemamo dovoljno financijskih sredstava, trudimo se svima biti na raspolaganju - rekli su nam članovi Zaklade za zaštitu životinja Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:30