'DOBRO JUTRO...'

VIDEO: MARAS UŽIVO EMITIRAO IZ SABORA DA ODGOVORI MINISTRU MARIĆU Prošetao i do govornice s koje je govorio Plenković: 'Neka tuži, nema problema!'

 Facebook (Gordan Maras), Cropix

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras u četvrtak ujutro uživo se obratio građanima putem prijenosa na svom Facebook profilu. Odgovorio je na jučerašnju izjavu ministra financija Zdravka Marića koji, iako nije jasno potvrdio da će ga tužiti, jest rekao da će 'razmisliti koje su mu mogućnosti'.

- Dobro jutro, 8.50 je - započeo je u svom uvodu Maras, pa je podsjetio na jučerašnji govor premijera o prvoj godini mandata sadašnje Vlade.

- Jučer sam doživio neviđen napad, po prvi put u povijesti jedan ministar prijeti tužbom zastupniku koji je za govornicom Sabora izrekao istinu, a to je da je HANFA 2016. godine upozoravala sve sudionike sastanaka Vijeća za financijsku stabilnost na problem faktoringa. To piše u izvješću koje možete javno pročitati. Ima 11 stranica, to je napisano na šestoj stranici - rekao je.

Objasnio je potom da je rekao da je Marić bio svjestan tih problema. - Što se desilo? Desilo se da je izgubio živce i prijeti tužbom. Neka tuži, nema nikakvih problema. Inače, rekao je da će razmisliti o tome koji su njegovi budući postupci. Moj prijedlog mu je neka podnese ostavku - poručuje Maras u snimci, a u jednom trenutku je kazao i "da će sjesti na mjesto od kuda je jučer govorio Andrej Plenković", pa je i sjeo.

- Neće me zaplašiti tužbama ni osobnim napadima - poručio je i dodao da je to njegov posao, "da zastupam vas, a ne Plenkovića, Bačića ili Zdravka Marića". Pozvao je potom sve da 'prate Sabor'.

Podsjetimo, Zdravko Marić jučer je novinarima rekao da je SDP-ov Gordan Maras svojim istupima u javnosti već prevršio svaku mjeru. Reakcija je to na Marasa koji je u Saboru kazao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Također je rekao da 'se HDZ trudi obustaviti rad povjerenstva i spriječiti da javnost sazna informacije na koje javnost ima pravo'.

- Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. godine - kazao je Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:34