GOVOR POSVETIO NEZAPOSLENIMA

VIDEO Milanović u Rijeci zapjevao 'Ružo moja crvena' i obećao: Na mjestu svake tvrtke koja nestane izgradit ćemo novu

Ronjgi, 010512.Proslava 1. svibnja, Medjunarodnog praznika rada i ove je godine tradicionalno odrzana u Ronjgima u organizaciji SDP-a. Proslavi je prisustvovao i premijer RH Zoran Milanovic. Na slici: Zoran Milanovic i Vojko Obersnel.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / CROPIX

RIJEKA - Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović prvomajski blagdan proveo je u Rijeci, na tradicionalnom SDP-ovom druženju u Ronjgima. U svom pozdravu obećao je borbu za svako radno mjesto, najavivši da će se na mjestu svake tvrtke koja nestane morati izgraditi nova.

- Biti će to u prioritetu ove Vlade, ja to obećajem - rekao je Milanović te posebno naglasio kako riječka luka i riječki prometni pravac moraju postati najjači u ovom dijelu Mediterana.

Svoj govor je, kako je na početku rekao, posvetio svima onima u Hrvatskoj koji danas nemaju posla i osjećaju se beskorisnima.

- Naš je zadatak da im osiguramo poštenu plaću za pošteni rad. To je najvažnije što svaka normalna država i normalna politika moraju osigurati svojim građanima - rekao je Milanović.

Premijer je bio toliko opušten da je uz klapu zapjevao "Ružo moja crvena". Novinarima, koji su ga između ostaloga htjeli priupitati o poruci Jadranke Kosor iz Okučana , odbio je davati izjave.

Milanoviću je domaćin bio riječki gradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a Vojko Obersnel, dok inače uvijek prisutan predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina nije došao. To su mu, kako smo čuli u kuloarima, njegovi stranački kolege jako zamjerili jer smatraju da je ovo bila idealna prilika da se pojavi u javnosti, i to upravo u prijateljskom okruženju stotina SDP-ovaca i njihovih simpatizera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 22:18