SLUŠALI I UVREDE

VIDEO: NEOBIČNI PERFORMANS U CENTRU ZAGREBA Pogledajte što su sve građani izgovorili trojici SDP-ovih zastupnika i Ivanu Pernaru na Cvjetnom trgu

 Screenshot / Facebook

ZAGREB - Ponukani slučajem Janice Kostelić, trojica saborskih zastupnika SDP-a Arsen Bauk, Bojan Glavašević i Peđa Grbin, kojima se pridružio i Ivan Pernar iz Živog zida, odlučili su izvesti svojevrstan performans pozvavši građane da im kažu što god hoće, pa ako žele da ih i vrijeđaju, u centru Zagreba.

Jedinstvenu priliku Zagrepčani su iskoristili od 15 sati kad su se okupili kod Kožarićeva Sunca u Bogovićevoj ulici. Bauk, Glavašević i Grbin pozicionirali su se oko Sunca i slušali sve što su im građani imaju za reći.

Okupio se relativno mali broj građana: ‘Vi ste jedna velika sramota, vi ne smijete hodati među građanima jer ste oporba, vi ste doveli državu u teško stanje. Da vas podsjetim, ni SDP ni HDZ ni HNS nisu izradili zakon o zaštiti zviždača. Čestitam na hrabrosti da ste došli, ali idući put ćete razmisliti. Došli ste skupljati jeftine političke bodove, sram vas bilo, napravili ste od Hrvatske smeće', poručila im je svima zviždačica Vesna Balenović.

Screenshot / Facebook

Dio građana izrazio im je podršku, posebno zastupniku Pernaru, a jedna je gospođa zastala samo da bi im rekla da ona 'ne voli vrijeđanje. Ja ne želim tebe vrijeđati ni ti ne smiješ mene vrijeđati', ustvrdila je.

Dotaknuli su se i teme razdjelnika, no najčešće se mogla čuti riječ 'lopov'. Jedan gospodin s kaubojskim šeširom jasno je rekao zastupnicima: ‘Nemojte prodavati svilu, pun nam je kufer, svi ste redom lopovi!'

Screenshot / Facebook

Ovu ideju najavio je na svom Twitter profilu Bojan Glavašević: - Sutra od 15 do 15.30 sati, kolege Arsen, Peđa i ja stajat ćemo kod Kožarićevog Sunca u Bogovićevoj. Građani nam u prolazu mogu reći što god žele, bit ćemo zahvalni na iskrenosti. Nećemo se uvrijediti! - napisao je Bojan Glavašević uz poruku kako nitko zbog iskrenosti neće završiti u zatvoru.

Ideja SDP-ovaca je reakcija na odluku Prekršajnog suda u Splitu koji je u nedjelju popodne osudio na petodnevnu zatvorsku kaznu sedmoricu od 12 mladića privedenih u subotu zbog narušavanja javnoga reda i mira na trajektu na liniji Split-Supetar i u supetarskoj luci, te vrijeđanja hrvatske sportašice i državne tajnice za sport Janice Kostelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:55