DRAMA U ŠVICARSKOJ

VIDEO: NESREĆA AVIONA CROATIA AIRLINESA Prilikom slijetanja zabio se nosom u pistu

ZÜRICH - Zrakoplov Bombardier Dash-8 Croatia airlinesa doživio je nesreću prilikom slijetanja na aerodrom u Zürichu u petak navečer oko 8:15. Kako izvještava SRF, piloti aviona dojavili su prije slijetanja kako se zbog kvara prednji stajni trap ne može ispravno spustiti.

Na zrakoplovu Dash 8-Q400 (registarskih oznaka 9A-CQC), s polaskom iz Zagreba u 17 sati i 45 minuta, došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja i zrakoplov je sletio bez prednjeg kotača te nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen. Zasad nije poznat razlog tog tehničkog problema, a o svemu će se provesti detaljna istraga, rekao je Hini glasnogovornik CA Davor Janušić.

Izvijestio je da zrakoplov ostaje u Zürichu, gdje će biti tehnički pregledan.

"Piloti Croatia Airlinesa spremni su i trenirani za ovakve situacije i izvrsno su primijenili točno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike", ističu u CA. Kažu da je to prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991 godine.

Izvor fotografije: Twitter

Zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema, navodi CA.

DRAMA NA NEBU IZNAD ZAGREBA Zrakoplov Croatia Airlinesa morao hitno sletjeti na Pleso zbog kvara na sustavu za hidrauliku

Svi koji trebaju informacije o putnicima na letu broj OU464 mogu nazvati Croatia Airlines na broj 0800 7700 (za pozive iz Hrvatske) ili 00385 – 1 - 616 0008 (za pozive iz inozemstva).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:24