KADROVI NEODGOVORNIH HRVATA NA AUTOCESTI

VIDEO: OVO SU NAJGORI VOZAČI NA HRVATSKIM CESTAMA Staju u tunelu, voze u krivom smjeru...

MUP: Broj nesreća je u padu - 2009. godine bilo ih je 2306, a lani 1758

Broj prometnih nesreća na svim hrvatskim autocestama u posljednje četiri godine u znatnom je padu.

Prema službenim podacima MUP-a, u razdoblju od 2009. do 2013. godine dogodile su se ukupno 10.273 nesreće, s time da ih je 2009. bilo 2306, a lani 1758. U tim prometnim nesrećama smrtno je stradalo 200 osoba.

Brzina i pretjecanje

Darko Grac iz Službe za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije tvrdi da su na pad broja nesreća i podizanje prometne kulture vozača utjecale donesene zakonske odredbe i sve druge policijske mjere. Prema njegovim riječima, najčešći uzroci prometnih nesreća su brzina, nepropisno pretjecanje i nedržanje razmaka. Među najtežim prometnim prekršajima na autocestama je vožnja u suprotnom smjeru. No, srećom, zbog postavljenih znakova upozorenja i njihov je broj u padu.

Zaustavljanje u tunelu

Ipak, pojedini se vozači na autocestama i dalje ponašaju neodgovorno, iako je takvih primjera u posljednje vrijeme znatno manje. Tome je pridonijela i gradnja drugih cijevi tunela, čime se, primjerice, smanjio broj polukružnih okretanja ispred tunela. No, i nadalje pojedini vozači bezrazložno stanu u tunelu ili voze u suprotnom smjeru po autocesti, a pješaci stopiraju.

Iz policije i Hrvatskih autocesta vozače mole da se tako ne ponašaju u vožnji. Kako to izgleda, može se vidjeti na priloženim fotografijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:32