VATROGASCI HITNO INTERVENIRALI

VIDEO: PANIKA U DUGOM RATU Planuo požar u punionici plina, nad cijelim mjestom nadvio se gusti crni dim

 
 Facebook/Vatrogasci - naši heroji

U jutarnjim satima planuo je požar u pogonu punionice plina u Dugom Ratu.

Najprije se zapalilo jedno vozilo a zatim je vatra zahvatila obližnji otpad plastike i gume. Budući da je puhao jak vjetar, vatra je izašla izvan kruga tvornice opožarivši oko 2,5 hektara trave, borove šume i nešto maslinika. Vatrena stihija nije ugrozila stambene objekte i kuće jer su gasitelji brzo reagirali, ističu u DVD-u Dugi Rat.

– Na teren su izašli DVD Dugi Rat, Podstrana i Omiš s 11 vozila i 33 gasitelja. Požar je u 7.55 sati stavljen pod kontrolu. Opožareno je 2,5 hektara borove šume, maslinika i trave, a sad još gore neki plastični dijelovi u pogonu, što se sanira i uskoro će biti proglašen ugašenim – doznaje se iz JVP Split.

Nakon stavljanja pod kontrolu tog požara nastavilo je u prijepodnevnim satima izdimljavanja iz prostora otpada plastike i gume, koji je bio zahvaćen vatrenom buktinjom, te dim prekriva dijelove naselja Dugi Rat i Duće, ali po riječima vatrogasaca, sve je pod nadzorom gasitelja koji saniraju taj prostor te nema više otvorene vatre na požarištu.

Na snimci objavljenoj na Facebook stranici 'Vatrogasci - naši heroji' vidi se kako se nad cijelim mjestom nadvija gusti crni dim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:23