SMIJEH U SABORU

VIDEO Pogledajte veliki gaf barba Luke: Bebić pozdravio predsjednika Hrvatske Ivu San...!

Njegova pogreška nasmijala je brojne zastupnike, ali i predsjednika Josipovića. Nešto suzdržanije i s malom zadrškom nasmiješila se i premijerka Kosor...
 Bernard Čović/CROPIX

ZAGREB - Svečanu sjednicu Sabora povodom sutrašnjeg Dana neovisnosti obilježio je gaf predsjednika parlamenta Luke Bebića koji je predsjednikom države umalo proglasio - Ivu Sanadera.

- Pozdravljam predsjednika Ivu San.... Josipovića - rekao je Bebić, a njegova pogreška nasmijala je zastupnike, ali i predsjednika Ivu Josipovića koji je zajedno s premijerkom Jadrankom Kosor i bivšim šefom države Stjepanom Mesićem bio na sjednici.

Jutros su Bebić, Kosor i Josipović položili vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na groblju Mirogoju, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik Josipović položio je vijenac i na grob Narodnih heroja na Mirogoju, na grob bivšeg premijera Ivice Račana te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Dan neovisnosti obilježava se u sjećanje na 8. listopada 1991. kada je Sabor jednoglasno odlučio raskinuti sve državnopravne veze Hrvatske s bivšom SFRJ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:36