HDZ-OV KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA SPLITA

Vjekoslav Ivanišević: Kerum me ne može prestići

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Kandidat HDZ-ove koalcije za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević večeras je izjavio kako ga kandidat HGS-a Željko Kerum ne može prestići na drugom mjestu u utrci za gradonačelnika te da ni ne očekuje da Kerum svojim glasačima preporuči za koga će glasovati u drugom izbornom krugu.

"Kerum mene ne može prestići i ja ću ući u drugi izborni krug", rekao je Ivanišević kasno večeras u trenutku kada je prema neslužbenim rezultatima DIP-a on na drugom mjestu imao 20,80 posto a Kerum 17,70 posto glasova dok je istodobno prvoplasirani kandidat SDP-a Ivo Baldasar imao 30,93 posto glasova.

Na upit kako komentira Kerumovu izjavu da on svojim biračima neće preporučati za koga će glasovati u drugom izbornom krugu - za Ivaniševića ili Baldasara, Ivanišević je kazao kako Kerum i ne treba preporučiti biračima za koga će glasovati jer to je sloboda izbora glasača.

Po Ivaniševićevom tumačenju Kerumov HGS i splitski HSS imaju isto biračko tijelo koje je usmjerene na obitelj i kršćanske vrijednosti jednako kao i HDZ-ovo biračko tijelo.

"Očekujem da će se slobodnom voljom birači HGS-a i splitskog HGS-a u drugom krugu za petanest dana opredjeliti u velikoj mjeri za mene što će mi biti dovoljno da pobjedim i postanem gradonačelnik", rekao je Ivanišević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 19:06