STRUKTURA VLASTI

Vlada imenovala zamjenike ministara: Saznajte o kome je riječ!

Napokon poznato tko će obavljati funkciju glasnogovornika Vlade, šefa Porezne uprave, državnog rizničara...
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice donijela cijeli niz odluka i imenovanja te je napokon poznato tko će obavljati funkciju glasnogovornika Vlade, šefa Porezne uprave, državnog rizničara... Određeni su zamjenici ministara koji na dužnost stupaju 1. siječnja 2012. godine .

Zamjenik Slavka Linića, ministra financija, bit će Boris Lalovac dok je Višnja Tafra proglašena zamjenicom ministra obrane. Joško Klisović postao je zamjenikom ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, a zamjenikom ministra uprave imenovan je Zoran Pičuljan.

Zamjenica ministra gospodarstva postala je Tamara Obradović Mazal, zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je Jakša Puljiz, a Dražen Pros obavljat će dužnost zamjenika ministra poduzetništva i obrta.

Zdenko Antešić postao je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture dok je Oleg Valjalo zamjenik ministra turizma. Hrvoje Dokoza imenovan je zamjenikom ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy, a Anka Mrak-Taritaš zamjenicom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja. Zamjenik ministrice socijalne politike i mladih bit će Darko Ledinski, Marijan Cesarik postao je zamjenik ministra zdravlja, Marija Lugarić zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a Berislav Šipuš zamjenik ministrice kulture.

Vlada je danas imenovala i pomoćnike ministara. Nada Čavlović Smiljanec postala je pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave, Miljenko Fičor pomoćnikom ministra i glavnim državnim rizničarom dok su Branko Šegon i Davorin Kajfeš pomoćnici ministra financija. Sanja Čanković obnašat će funkciju pomoćnice ministra unutarnjih poslova, a Maja Sporiš, Iva Pripić i Jasna Ćurković Kelava bit će pomoćnici ministrice socijalne politike i mladih. Darko Parić imenovan je pomoćnikom ministra uprave za e-Hrvatsku, a pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Darko Lorencin, Teja Kolar, Alen Leverić i Miki Huljić.

Ministar rada i mirovinskog sustava kao pomoćnike će imati Tatjanu Dalić, Daria Barona i Marka Krištofa dok će u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija kao pomoćnici raditi Andrea Metelko-Zgombić i Hrvoje Marušić. Dragan Lozančić i Viktor Koprivnjak imenovani su pomoćnicima ministra obrane.

Pomoćnicima ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije imenovani su Gorenka Bulj, Venko Ćurlin i Matija Derk, a Dinko Mikulić, Nevenka Benić i Ivan Grujić pomoćnici su ministra branitelja. Također, Tomislav Saucha imenovan je predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske , a njegovim zamjenikom imenovan je Dalibor Dvorny.

Glasnogovornicom Vlade Republike Hrvatske imenovana je Ivana Grljak dok je zamjenica glavnog tajnika Vlade postala Andreja Gabrijel.

Vlada je imenovala i osobe ovlaštene za privremeno obavljanje poslova ravnatelja ureda Vlade do imenovanja ravnatelja ureda Vlade temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci. Zdenka Pogarčić ovlaštena je za ravnateljicu Ureda za zakonodavstvo, Helena Štimac Radin za ravnateljicu Ureda za ravnopravnost spolova, Igor Vidačak za ravnatelja Ureda za udruge, Dubravko Klarić za ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Draženka Arar za ravnateljicu Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske te Blanka Jurić Jerbić za ravnateljicu Ureda za protokol. Privremeni predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, sukladno Uredbi o dopuni Zakona o Agenciji, postao je Željko Kopčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:33