ODRŽALI IZVANREDNU SJEDNICU

'VLADA PORUČUJE: TKO NIJE JAMIO, SADA IMA PRILIKU' SDP osnovao krizni stožer zbog Agrokora, otvaraju besplatni info telefon za sve ugrožene

 CROPIX

Predsjedništvo SDP-a održalo je u subotu izvanrednu sjednicu povodom slučaja Agrokor, nakon čega je šef stranke Davor Bernardić održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je SDP osnovao krizni stožer za pomoć poljoprivrednicima, malim Agrokorovim dobavljačima i radnicima.

Krizni stožer će, prema njegovim riječima, pratiti utjecaj koji će Lex Agrokor imati na kompletno hrvatsko gospodarstvo za koje smatra da je ugroženu. Za sve koji su ugroženi situacijom u Agrokoru stranka će otvoriti besplatni informativni telefon za pravnu pomoć.

- HDZ je odlučio štititi krupni kapital, a mi smo na strani radnika, proizvođača i poljoprivrednika, rekao je Bernardić, koji je Vladu pozvao da u proceduru u Sabor odmah uputi zakon o nepoštenoj praksi u trgovini kojim bi se propisala 40-postotna zastupljenost domaćih proizvoda u trgovinama.

- Ova spirala može pokrenuti lavinu koja može ugroziti ljude, poljoprivredu i kutinsku Petrokemiju koja proizvodi gnojiva za hrvatske poljoprivrednike. Ako oni ne naruče gnojivo, bit će ugroženo 1650 radnih mjesta u Petrokemiji, rekao je Bernardić.

Najavio je i osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru, a izrazio je i očekivanje da će ministar financija, zbog činjenice da je nekoć radio u Agrokoru, dati ostavku.

- Sada se poručuje: tko nije jamio, sada ima priliku, rekao je još Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:25