NESREĆA NA ŠTEFANJE

Vozač (23) dvojicu maloljetnih prijatelja zamalo odvezao u smrt: Imao preko 1,44 promila i jurio 118 km/h

Tragedija se dogodila na cesti Čepelovac - Đurđevac: Automobil je ušao u zavoj, zahvatio bankinu, sletio s ceste i prevrnuo se na krov

Očevid, ilustrativna fotografija

 Ante Cizmic/Cropix/Cropix

Godinu i četiri mjeseca od tragedije kod Đurđevca, kada je u prometnoj nesreći teške ozljede glave zadobio 17-godišnji srednjoškolac, koprivničko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv njegova 23-godišnja prijatelja.

Riječ je o nesreći koja se dogodila 26. prosinca 2022. na otvorenom dijelu ceste Čepelovac - Đurđevac koju je tada 21-godišnji vozač VW koprivničkih oznaka skrivio pod utjecajem alkohola. Iako je inicijalno napuhao 0.99 promila pa je tu količinu alkohola spomenula policija nakon provedenog očevida, vještačenje krvi i urina koji su mu uzeti u koprivničkoj Općoj bolnici je pokazalo da je u sebi u vrijeme prometnog udesa na Štefanje oko 22.25 sati imao više od 1,4 promila alkohola u organizmu.

Nakon provedene istrage, tužiteljstvo je u podignutoj optužnici navelo da 23-godišnjak kao mladi vozač uopće nije smio imati alkohola u krvi. A do nesreće je došlo jer je vozio neprilagođenom brzinom kretanja od 118 km/h po mokrom i sklizavom kolniku.

Optužnica nesavjesnog vozača tereti da je prije ulaska u nepregledni desni zavoj, desnim kotačima vozila zahvatio desnu bankinu i izgubio nadzor nad upravljačem pa je auto sletio izvan ceste, udario u zemljanu uzvisinu i prevrnuo se na krov. U prometnoj nesreći vozač je bio lakše ozlijeđen, a jedan od njegova dva maloljetna suputnika je zadobio osobito teške ozljede glave. Prema zakonu mu, ako se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:16