ZATVARANJE GRANICA

VUČIĆ KAŽE DA SE HRVATSKA IŽIVLJAVA NAD SRBIJOM 'Nemam racionalno objašnjenje za to ponašanje, osim mržnje prema Srbima'

 Vlado Kos/CROPIX

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija poduzeti protumjere, ukoliko Europska unija do 14 sati ne reagira na hrvatsku zabranu prometa preko Bajakova , javlja Blic.

- Ukoliko EU do 14 sati ne odgovori na situaciju na granici Hrvatske i Srbije, Srbija će poduzeti protumjere zbog jednostranog zatvaranja granice sa Srbijom za srpske kamione - kazao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija će reagirati mirno, ne kršeći propise, ali će ukazati da se Hrvatska ne može iživljavati, ponižavati Srbiju i uništavati gospodarstvo Srbije bez posljedica. Vučić je ocijenio da je potez Hrvatske 'skandal nevjerojatnih razmjera.

- Nemam racionalno objašnjenje za takav potez Hrvatske, osim mržnje prema Srbima. Riječ je o njihovom brutalnom napadu na Srbiju i pokušaju brutalnog urušavanja naše ekonomije - izjavio je Vučić.

- Ako vam netko urušava ekonomiju i usporedi vas sa muhama, podcjenjuje vašu zemlju, onda je obaveza Srbije da štiti svoj narod i svoju zemlju - rekao je Vučić.

Premijer Srbije je naveo da se Srbija sa problemom izbjeglica suočava pet mjeseci, a Hrvatska pet dana.

- Opet oni imaju problema a mi nemamo - zaključio je ironično Vučić.

Vučić je podsjetio i da u prva četiri i pol mjeseca nitko od izbjeglica nije išao u Hrvatsku, te da su sami birali svoje rute.

- Izbjeglice su slobodne ići kuda hoće i Srbija ih 'ne trpa u konc logore' - kazao je Vučić te dodao da je Mađarska bila poštena, jer je zatvorila granicu u oba smjera, a Hrvati su zatvorili prolaz za srpske kamione, ali da njihovi kamioni idu u Srbiju, piše Blic.

- To što su učinili je katastrofa za cijelu regiju. Zamislite zovete investitore iz cijelog svijeta, a onda im kažete ne mogu preći granicu. To tako ni mala djeca ne zamišljaju da je moguće - zaključio je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 09:56