ZLATAN HASANBEGOVIĆ

'ZA SMJENU SPREMAN!' Evo što medijiu susjedstvu pišu o novom problemu za hrvatskog ministra kulture

 Damjan Tadić/EPH

Novi problem u kojem se nakon objave fotografije na kojoj pozira s kapom nalik ustaškoj našao hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović nije prošao nezapaženo u hrvatskom okruženju. Očekivano, o spornoj fotografiji sa splitske rive najviše se pisalo u Srbiji.

Tako RTS donosi tekst pod naslovom 'Hasanbegović za smjenu spreman' u kojem se opisuje cijela novonastala situacija uz izjavu premijera Tihomira Oreškovića koji je za Hasanbengovića, nekoliko sati prije objave fotografije, ustvrdio da je nedvojbeno antifašist.

FOTO: RTS

Srpski Blic u tekstu pod naslovom 'DUHOVI PROŠLOSTI Hrvatski ministar kulture pozirao sa USTAŠKOM KAPOM' piše da se Hasanbegović još ranije 'proslavio' izjavom da je antifašizam floskula i dodaje da je i centar Simon Wiesenthal poslao hrvatskoj vladi oštro pismo u kojem traži hitnu smjenu ministra.

Foto: Mondo

Tabloid Kurir je objavio tekst pod naslovom 'SKANDAL U HRVATSKOJ: Ministar kulture slikao se sa ustaškom kapom!', a ništa blaži nije bio ni Mondo s naslovom - 'Uhvaćen na djelu - ministar okićen ustaškom kapom'.

FOTO: Kurir

U Bosni i Hercegovini ovaj slučaj i nije bio pretjerano praćen, samo su banjalučke Nezavisne novine spomenule da je 'objavljena fotografija hrvatskog ministra kulture kako pozira sa ustaškom kapom'. I naši zapadni susjedni Slovenci pozabavili su se Hasanbegovićem, tako da je portal planet.si primetio da 'Hasanbegović pozira s ustaškom kapom, a premijer govori da je antifašist.

FOTO: Planet.si

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:16