PRIJEVARA

ZA TRISTOTINJAK KUNA LAŽNI DOKTOR NUDI LIJEK PROTIV PARAZITA! Mami naivne kupce preko Hrvatskog medicinskog bloga i bezočno laže

“Riješite se svih simptoma koje izazivaju paraziti i kupite dodatak prehrani Revitoxin po cijeni od 319 kuna. Ako naručite odmah, cijena je svega 259 kuna”
Izvjesni dr. Tomislav Đuran predstavlja se kao medicinski stručnjak i predsjednik Državnog laboratorija za parazitske bolesti, no liječnik s tim imenom i prezimenom ne postoji u Hrvatskoj kao ni Državni laboratorij za parazitske bolesti u kojemu on, navodno, radi.

“Tamne kolutove i podočnjake, neugodan zadah, mikoze kože, bol u zglobovima i mišićima izazivaju paraziti! Riješite se tih i mnogih drugih simptoma koje izazivaju paraziti dodatkom prehrani Revitoxinom uz cijenu od 319 kuna, a ako odmah naručite, cijena je 259 kuna!”

Ovaj “poziv” naivnim kupcima upućuje s Hrvatskog medicinskog bloga izvjesni dr. Tomislav Đuran, koji se predstavlja kao medicinski stručnjak i predsjednik Državnog laboratorija za parazitske bolesti.

Teška prijevara

No, doc. dr. Mario Sviben, voditelj Odjela za parazitologiju i mikologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, upozorava da je riječ o teškoj prijevari čiji je isključivi cilj namamiti naivne da potroše novac.

- Posljednjih nekoliko tjedana dobio sam desetke mailova i telefonskih poziva građana koji pitaju radi li se zaista o ‘univerzalom lijeku’ i koliko stvarno može pomoći u rješavanju njihovih zdravstvenih tegoba.

Tako sam saznao za tu web stranicu i, dakako, pročitao što piše navodni liječnik, odnosno što se to ‘univerzalno’ nudi za tristotinjak kuna. Na žalost onih koji su dosad nasjeli na tu reklamu na čak desetak stranica, radi se o teškoj prijevari i neistinama koje izgovara navodni liječnik - kaže doc. dr. Sviben.

Dodaje kako je zbog poziva građana provjeravao postoji li u Hrvatskoj dr. Đuran i utvrdio da se radi o lažnom identitetu.

- Liječnika s tim imenom i prezimenom nema u Hrvatskoj, a ne postoji ni Državni laboratorij za parazitske bolesti u kojem on, navodno, radi. Postoji samo Odjel u HZJZ-u, čiji sam voditelj, a koji se bavi parazitologijom, a koji s ovim nazovi lijekom nema nikave veze - kaže doc. dr. Sviben. Dodaje da ni Agencija za lijekove i medicinske proizvode također nije registrirala ni sličan lijek.

Naime, intervju koji je objavljen na spomenutom blogu s nepostojećim liječnikom pun je medicinskih neistina pa se tako kaže da je u nepostojećem laboratoriju provedeno istraživanje koje je pokazalo da se “neugodan zadah koji nastaje u usnoj šupljini pretvara u ozbiljnu bolest, a uzrok je oko 92 posto smrti zaraza parazitima”!

No, tu nije kraj pa se dodaje da “tisuće parazita mogu živjeti u jetri, mozgu, plućima, krvi i želucu i gotovo svi su smrtonosni”! Što li tek čine ti grozni crvi “kad uđu u limfne čvorove”? Odgovor je - “pretvaraju se u tumore koji jako brzo truju organizam i čovjek umire za nekoliko mjeseci”!

Bačen novac

No, spas u zadnji čas je, kažu, “univerzalni Revitoxin s ekstraktom turice, crvenog bušina, sjemenke buhačice...” U pravilu radi se o neškodljivim biljkama (ako ih uopće ima). Tako turica pomaže kod crijevnih i želučanih problema, crveni bušin može pomoći u smirivanju laganih upala, a buhačica koja služi kao laksativ pomaže boljoj probavi!

Srećom, sadrži li taj dodatak prehrani spomenute biljke, on neće štetiti zdravlju, ali će onaj tko ga kupi baciti novac nizašto jer do sad još nije registiran lijek ‘za sve’.

Liječnik Sviben kaže da građani trebaju dobro paziti što i od koga kupuju, posebno ako se nudi preko interneta, te kod stručnjaka provjeriti učinkovitost ili škodljivost kupljenog.

MAMLJENJE KUPACA 'Argumenti' s kojima se nudi 'univerzalni lijek' protiv parazita

- Hrvatska je na čelu liste zemalja zaraženih parazitima

- uzrok 92 posto smrti je zaraza parazitima

- paraziti uništavaju crijeva

- paraziti mogu živjeti u jetri, mozgu, plućima, krvi, želucu i gotovo svi su smrtonosni

- larve crva iz crijeva ulaze u limfne čvorove i pretvaraju se u tumore

- srčani crv živi u organizmu 23 posto populacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:26