PROGNOZA

ZAGORJE NA -9, NA MORU UGODNIH 10 STUPNJEVA Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

 HANZA MEDIA

Dio Hrvatske jutros se probudio u minusu. Tako je u Bednji, mjestu u Hrvatskom zagorju izmjereno čak -9 stupnjeva, dok su se u ostatku kopnenih dijelova temperature mjerile oko -5. Na moru je posve druga priča, tamo je i dalje ugodnih deset stupnjeva.

Do kraja dana bit će djelomice ili pretežno sunčano, u unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla i niski oblaci. Na sjevernom i srednjem Jadranu te u Lici i unutrašnjosti Dalmacije prolazno više oblaka uz mogućnost za vrlo malo kiše. Vjetar većinom slab, a prema večeri na Jadranu mjestimice umjerena bura, u Slavoniji sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 16 stupnjeva Celzijusovih, izvijestili su u utorak iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

I sutra očekujte pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti je u prvom dijelu dana mjestimice moguća magla ili niski oblaci, osobito u središnjim i gorskim predjelima. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati umjerena bura, mjestimice s jakim, podno Velebita i olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -6 do -1, na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura između 1 i 6 na kopnu i od 10 do 15 °C na moru.

No kraj tjedna na kopnu opet nosi promjenu. Iako ćemo već biti u sredini 12. mjeseca, tijekom petka temperature će na kopnu iznositi i do deset stupnjeva.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:32