TKO IH IMA NAJVIŠE?

ZAHUKTAVA SE RAT LAJKOVIMA 'HDZ-ovci poput Vase lažiraju Facebook profile i kompiliraju lajkove'

 Ronald Goršić / CROPIX

Rat lajkovima na društvenim mrežama, o čemu je prvi prije nekoliko dana pisao Jutarnji , sve se više zahuktava. Bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na svom je Twitter profilu bijes Tomislava Karamarka zbog lajk-deficita cinično prokomentirala s 'Tko ne lajka, jadna mu majka', a Novi list javlja da su nedavni hitan sastanak zbog situacije na Facebooku HDZ-ovci shvatili i više nego ozbiljno.

Prema tvrdnjama mladih SDP-ovaca konkurencija iz HDZ-ove mladeži zadnjih je dana opasno prionula poslu i to tako da se na Facebooku masovno otvaraju, kako u SDP-u tvrde, lažni profili s lažnim imenima te se s tih profila masovno lajkaju HDZ i Karamarko.

KARAMARKO POBJESNIO 'Ruža ima više lajkova od mene? Nedopustivo! To hitno mijenjajte!'

Forum mladih SDP-a Hrvatske čak je na svom Facebook profilu objavio i popis tih imena, uz sljedeće objašnjenje: 'Kako radi Mladež HDZ-a: donosimo listu profila koje su u proteklih nekoliko dana kreirali 'nepoznati' počinitelji iz 'nepoznate' središnjice poznate stranke koji su uz zapovijed da lajkaju Karamarka, dobili i onu da orkestrirano napadnu stranice Foruma mladih SDP Hrvatske 'kreativnim' reviewima, kao što možete vidjeti, sve u proteklih nekoliko sati. Kad se i sami uvjerite da nemaju ni prava imena, ni slike, ni prijatelje, možda ćete osjetiti potrebu prijaviti ih kao lažne profile ili pohvaliti HDZ-ov online tim u medijima', stoji na stranici Foruma mladih, uz popis i internetske adrese 20 imena.

'To uopće nije iznenađujuće s obzirom tko im je glavni tajnik, očito su se ugledali u njega, pa kad Vaso Brkić može kompilirati i lažirati diplomu, sad i njihova mladež lažira profile i kompilira lajkove, a sve u cilju zadovoljstva 'velikog vođe'. Već viđeni način rada HDZ-a', izjavio je za Novi list tim povodom predsjednik Foruma mladih SDP-a, saborski zastupnik Saša Đujić.

'TKO NE LAJKA, JADNA MU MAJKA' Kosor na Twitteru ismijala Karamarka koji bijesni zbog Ruže Tomašić

Ipak, sudeći prema podacima sa samog Facebooka, posao agilnih HDZ-ovaca nije urodio pretjeranim plodom, s obzirom da je broj lajkova službenog profila Tomislava Karamarka od trenutka objave prve vijesti o ovoj aferi porastao za tek nekoliko stotina, odnosno s 10.133 na 10.558. Istovremeno, profil zbog kojega je i nastala politička Facebook kriza, onaj pravašice Ruže Tomašić, u samo nekoliko dana dobio je gotovo 1.500 novih obožavatelja pa je broj lajkova s 19.791 skočio na 21.116.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:05