GREŠKA U ŽURBI

'ŽAO MI JE ŠTO SAM NA TELEVIZIJI IZNOSILA KRIVE PODATKE O POBAČAJU' Novinarka HRT-a priznala da je pogriješila i ispričala se gledateljima

Karolina Vidović-Krišto u emisiji je tvrdila da se 93 posto žena starijih od 20 godina odluči na abortus.
Karolina Vidović-Krišto
 Jadran Babić / CROPIX

- U emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ nisam iznosila svoja stajališta, nego jedino i isključivo činjenice i podatke koji su prikupljeni istraživanjima.

Ipak, imam se potrebu ispričati našim gledateljima jer sam u žurbi nesvjesno pogriješila kazavši kako se, prema istraživanju provedenom prije nekoliko godina, 93 posto žena u Hrvatskoj starijih od 20 godina odlučuje na pobačaj.

Trumpova politika

Željela sam zapravo reći kako je dokazano da je 93 posto žena u Hrvatskoj koje se odlučuju na pobačaj starije od 20 godina - kaže Karolina Vidović Krišto koja je danas ujutro svojim izlaganjem na temu pobačaja zgranula mnoge gledatelje HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”. Novinarka se založila za slobodu govora po pitanju pobačaja, a dotaknula se i pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima rekavši kako je on prema analizama pobijedio i zbog svog stava o pobačaju.

- Trump je na valu politike koja se zalaže za zaštitu života dobio neočekivano velik broj glasova - izjavila je, ističući “kako se u Americi u nekim državama dozvoljava pobačaj do zadnjeg dana trudnoće, do devetog mjeseca”.

Priznali propust

Zbog ovog istupa Karoline Vidović Krišto na Prisavlju su se odmah sastali televizijski šefovi. “Kolegica je izjavila kako je učinila pogrešku pri interpretaciji dijela podataka te uputila ispriku svim gledateljima. Programsko vodstvo odmah je nakon emitiranja zatražilo očitovanje i utvrđivanje okolnosti ovoga propusta”, stoji u HRT-ovu priopćenju.

Neslužbeno doznajemo da Karolina Vidović Krišto zbog ovoga neće biti suspendirana kao što je to bila u svibnju ove godine kada je u HRT-ovoj emisiji “Studio 4” rekla da se spolni odgoj koji je prisutan u našim školama temelji na pedofiliji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:24