COVID-19

ZAPOSLENIK SIEMENSA HEALTHINEEERS OBOLIO OD KORONAVIRUSA Zarazio se u Austriji: 'Obavijestili su ga da je bio na sastanku sa zaraženom osobom'

 
 Damir Krajac / CROPIX

Djelatnici Siemensa Healthineeers d.o.o kojima je radno mjesto u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici od danas rade od kuće, nakon što je jednome od njih dijagnosticiran koronavirus.

Tvrtka je priopćila da su u kontaktu s epidemiološkom službom, šestoro djelatnika je u samoizolaciji, a provodi se dezinfekcija svih prostora na lokaciji tvrtke u Heinzelovoj.

- Djelatnik je nakon službenog sastanka u Austriji obaviješten da je kod jedne osobe koja je prisustvovala sastanku potvrđena zaraza virusom COVID-19. Po zaprimljenoj obavijesti, kontaktirao je epidemiološku službu i obavijestio o istome te se već neko vrijeme nalazio u samoizolaciji uz aktivni zdravstveni nadzor. Jučer je testiran i potvrđena mu je zaraza virusom COVID-19. Radi se o blažem obliku te je smješten u zdravstvenu ustanovu– izvijestila nas je Sonja Nušinović Popovac iz Odjela za komunikacije Siemensa.

Na lokaciji u Heinzelovoj ulici nalaze se Siemens d.d., kao i tvrtke u njegovu sastavu Siemens Healthineeers d.o.o., Siemens Gamesa Renewable Energy d.o.o. i Siemens Energy d.o.o.

Zagreb, 120320.
U prostorijama Siemensa u Heinzelovoj ulici zbog jednog radnika zarazenog koronavirusom obavlja se dezinfekcija kompletnog prostora.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Zagreb, 120320.
U prostorijama Siemensa u Heinzelovoj ulici zbog jednog radnika zarazenog koronavirusom obavlja se dezinfekcija kompletnog prostora.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

- Kao prva mjera zaštite zdravlja zaposlenika i javnog zdravstva, djelatnici svih kompanija pravovremeno su obaviješteni. S obzirom na prirodu posla, u mogućnosti smo ograničeno vrijeme organizirati rad kod kuće, a sve sa ciljem smanjenja potencijalnog rizika. Odradit će se dezinfekcija kompletnog prostora te smo u kontaktu s Dežurnom epidemiološkom službom – poručili su nam iz Siemensa.

Isprika

Nenamjernom greškom uz članak je prvotno objavljena fotografija poslovnog centra Almeria u vlasništvu društva TRIUS nekretnine d.o.o. Zagreb, Ulica grada Vukovara 284, a u kojem Siemens nije zakupnik već nekoliko godina.

Fotografija je uklonjena iz članka i ovim se putem ispričavamo na nenamjernoj grešci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:59