ZLOČIN KRAJ HOTELA MARJAN

ZARIO NOŽ MLADIĆU U PRSA, A PRIJATELJ MRTAV-HLADAN OBRISAO ORUŽJE I BACIO GA U GRM! Podignute optužnice za ubojstvo koje je potreslo Split

 Vojko Bašić / CROPIX

Zbog ubojstva mladića lani u studenom u Splitu, Županijsko državno odvjetništvo optužilo je u četvrtak dvojicu 19-godišnjaka, od kojih jednoga tereti za ubojstvo, a drugoga za pomaganje jer je nakon zločina oprao nož i i bacio ga u grm.

Okrivljene terete da su 19. studenog oko 20,45 sati po pozivu prijatelja koji je tražio pomoć došli na mjesto zločina gdje je prvookrivljeni tijekom prepirke i tjelesnog sukoba nožem ubo u prsa 18-godišnjaka koji je podlegao teškoj ozlijedi prsnog koša s oštećenjem srca.

Drugi optuženi mladić je prema sumnjama tužiteljstva oprao i obrisao nož kako bi uklonio tragove krvi te ga potom bacio uz grmlje kako ne bi bio pronađen čime je spriječio otkrivanje prvookrivljenika, kažu u tužiteljstvu.

Dojavu da je na splitskoj Obali kneza Branimira pronađen mladi muškarac s ubodnom ranom policija je primila 19. studenog oko 20,50 sati, a mladić je preminuo na putu do bolnice. Prema pisanju medija on je teško ozlijeđen u blizini hotela Marjan u tučnjavi u kojoj ga je jedan od sudionika nožem ubo u prsa, a istu večer zbog tog slučaja uhićene su dvije osobe.

Splitsko tužiteljstvo je predložilo da se osumnjičenom za ubojstvo produlji istražni zatvor zbog opasnosti da će na slobodi ponoviti nedjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:53