ENFANT TERRIBLE HDZ-a

ZAŠTO NIJE GLASAO KAO OSTALI ČLANOVI STRANKE U Klubu HDZ-a raspravljat će se o Hasanbegovićevu neposluhu

 Goran Mehkek / Hanza Media

“Nisam ja prava adresa za pitanje o izboru ravnatelja. Ja samo nisam želio sudjelovati u nečemu tako neozbiljnom jer mi nitko nije mogao objasniti zašto je Kazimir Bačić naš izbor, po kojem kriteriju su ga odabrali, a Blago Markota, kojeg smo sami predložili, više ne valja.”

Objasnio je tako član predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović zašto je bojkotirao glasovanje o izboru glavnog ravnatelja HRT-a i demonstrativno odšutio - bio je u dvorani, ali nije stisnuo dugme za glasovanje, kao ni njemu bliska Bruna Esih. Nije bio za kao i svi ostali njegovi kolege, ali je odbio biti i suzdržan kao SDP-ovci.

Nije izbor Bačića ovisio o Hasanbegoviću, ali Hasanbegovićevo ne izboru vlastite stranke još je jedna potvrda Hasanbegovića kao enfant terriblea HDZ-a. Pokazao je to i koncem studenog kada je odbio glasati za skidanje imuniteta Stevi Culeju, suprotno volji svoje stranke.

“Neposlušni” Hasanbegović tvrdi da on nema osobno ništa protiv Bačića. Pola sata prije glasovanja u Saboru na Klubu zastupnika HDZ-a priopćeno im je da je Bačić HDZ-ov kandidat. Bez objašnjenja, kao što ga nije bilo ni za Blagu Markotu kao v.d. Nakon sastanka Kluba novinari su vidjeli kako su se Jasen Mesić, predsjednik Odbora za informatizaciju i medije, i Zlatko Hasanbegović povukli ostavljajući dojam “prijateljskog uvjeravanja”. “Ma ne, nije Mesić mene pokušavao preobratiti, prije sam ja njega. Raspitivao sam se kako je do tog izbora došlo, ali nisam očekivao odgovor”, kaže Hasanbegović i odgovara da ne očekuje ribanje ni sankcije.

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić tvrdi kako nije ljut na Hasanbegovića, iako je očekivao da glasuje kako je bilo dogovoreno.

“Osvrnut ćemo se i to raspraviti na prvoj sljedećoj sjednici Kluba. Svaki zastupnik ima odgovornost prema stranci, ali i prema kolegama”, kazao nam je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:02