(NE) TOLERANTNA ŠVEDSKA

Zastupnik transvestit: Nisam to bio ja nego moj alter ego Ursula!

STOCKHLOM - Nisam išao ja nego moj alter ego Ursula - rekao je zastupnik u švedskom parlamentu nakon što su ga novinari Aftonbladeta upitali o sponzoriranom putovanju na Kanarske otoke. U Riksdagu on je Fredrick Federley, ozbiljan političar iz male Stranke centra, no u slobodno vrijeme često se pretvori u ekstravagantnu divu i s umjetnim trepavicama i dugim nalakiranim kandžama bloga o modi na gay portalu hanky.se.

Sukob interesa

Dvostruki život 32-godišnjeg Federleya poznata je stvar u tolerantnoj skandinavskoj zemlji, a diskusiju je probudio tek ovaj tjedan u kontekstu mogućeg sukoba interesa. Naime, polovicom siječnja Fredrick/Ursula s dečkom je otišao na plaćeno putovanje na sunčani španjolski otok uoči godišnjeg Drag queen festivala.

Reportaža s otoka

Među sponzorima putovanja bile su brojne tvrtke, među njima i aviokompanija Norwegian, što je zazvonilo na uzbunu u švedskom pressu. Ponuda koju je dobio bila je da kao Ursula posjeti Kanare i za novce opiše svoje putovanje na gay stranici koja je sve organizirala. - Zašto ne bih prihvatio zabavan posao za koji me plaćaju kao što bi i drugi - rekao je zastupnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 08:23