TRODNEVNI SKUP U DUBROVNIKU

ZAVRŠILA EUROPSKA KONFERENCIJA O CESTAMA Butković: 'Hrvatskoj još predstoji završiti autoceste prema Mađarskoj, oko Žute Lokve i do Dubrovnika'

 Damir Krajač / CROPIX

U srijedu je u Dubrovniku završila trodnevna Europska konferencija o cestama pod nazivom “Koridori za zajednički napredak i održivu mobilnost“ koja je okupila oko 500 sudionika. Na konferenciji je ministar prometa Oleg Butković najavio da Hrvatskoj “još predstoji završiti izgradnju dionice autoceste na istoku zemlje prema granici s Mađarskom te dionice Jadransko-jonskog koridora oko Žute Lokve i od Ploča prema Dubrovniku.

Posebno je naglasio važnost izgradnje brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke Dubrovnik te dodao kako se kreće i u ulaganja u male luke diljem jadranske obale, a projekt je vrijedan 80 milijuna eura koji su dobiveni iz EU. Konferenciju su organizirale Hrvatske ceste, Hrvatsko društvo za ceste - Via Vita, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu, Međunarodna cestovna organizacija i Europsko cestovno udruženje.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić tijekom konferencije iznio kako je „Hrvatska dio prostora koji je bio duboko podijeljen sukobima i nepovjerenjem, a u kojem se imaju izgraditi veliki infrastrukturni projekti. To se sigurno ne može izvršiti bez zajedničkog planiranja i usuglašavanja između susjednih država“, rekao je Škorić i istaknuo da je intencija bila susjedne zemlje upoznati s infrastrukturnim projektima na dobrobit cijele regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:06