VREMENSKA PROGNOZA

Zbog snažnog vjetra u prekidu neke trajektne linije, evo kakvo nas vrijeme danas čeka

Vjetar će u noći oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva

Ilustrativna fotografija

 Vojko Basic/CROPIX

Djelomice sunčano, ali nestabilno vrijeme očekuje Hrvatsku u utorak, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Uz promjenljivu naoblaku mjestimice će padati kiša, a poslijepodne će lokalno biti izraženijih pljuskova s grmljavinom praćenih i pojačanim vjetrom. Najviše sunčana vremena očekuje se duž dalmatinske obale.

Puhat će većinom umjeren jugozapadni i zapadni vjetar koji će u noći oslabjeti.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a mogući su i odroni, upozoravaju u utorak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) napominjući i kako su zbog vjetra u prekidu neke katamaranske i trajektne linije.

Zbog vjetra, na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina) na državnim cestama DC1 Vaganac-Ondić i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Zbog vjetra, u prekidu je trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split, katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:09