POBUNA U SDP-U

ŽESTOKA REAKCIJA ČELNICE FORUMA ŽENA 'Bernardiću, izbaci me iz stranke, ali postupio si jadno i kukavički'

Davor Bernardić i Karolina Leaković (desno)
 Damir Krajac / CROPIX

Ne stišava se pobuna žena u SDP-u nakon što je Davor Bernardić na mjesto Zorana Milanovića u Saboru imenovao Alena Preleca, a ne Melitu Mulić ili Karolinu Leaković.

Najprije je reagirala Melita Mulić i optužila Bernardića da omalovažava žene, a onda se još snažnije uključila Karolina Leaković, v.d. predsjednice Foruma žena SDP-a, koja je odluku šefa svoje stranke opisala na Facebooku kao “jadnu i kukavičku”.

Konvencija

Usput je napala i bivšu SDP-ovu Vladu kao suodgovorne za nasilje nad ženama: “Oduševljena sam. Pogotovo zato što Vlada Zorana Milanovića nije željela ratificirati Istanbulsku konvenciju. Odbijale su to Milanka Opačić i njezina zamjenica Maja Sporiš. I svi iz SDP-a. Osim Foruma žena. Ali Forum žena je ionako nebitan”.

Tračevi

Kao što smo rekli, kudikamo lošije prošli su Davor Bernardić i zagrebački SDP, koje je optužila da previše tračeva i predrasuda dolazi iz Gradske organizacije SDP-a Zagreba.

Zatim je uslijedio niz napada na Bernardića, od kojih su neki prilično osobni. “Naravno da misli da smo nekompetentne jer je rekao da je Prelec “najbolji kandidat”, pritom hrvatski branitelj i otac troje djece. Tko je, uostalom, Davor Bernardić da sudi o mojem životu i političkoj kompetenciji? Ja sam slobodna jedinka i pisat ću što me god volja. Izbacite me iz stranke i mirna Bosna”, neke su od misli Karoline Leaković.

Nije to bila jednoznačna rasprava jer se dosta sudionica svrstalo na stranu Bernardića, a Leaković optužilo jer nije kritizirala Milanovića kada je sastavljao SDP-ovu izbornu listu. Leaković je najavila da će na Bernardićevu odluku reagirati i Forum žena SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:50