PROBLEMI UNUTAR KOALICIJE

'ZORANE, HITNO NAS POZOVI NA SASTANAK' Dramatični zahtjev IDS-a, HNS-a i HSU-a

 CROPIX

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić uspio je dobiti potporu predsjednika HSU-a Silvana Hrelje i predsjednice HNS-a Vesne Pusić u zahtjevu da se do kraja ovog mjeseca sastanu sve četiri Kukuriku-stranke, dakle i SDP, i raspravi o problemima unutar koalicije, ali i o sve težoj gospodarskoj i društvenoj situaciji u zemlji, javlja Globus.

Ovu informaciju Globusu je prvo potvrdio Jakovčić.

“Prije desetak dana predsjednica HNS-a Vesna Pusić posjetila je Istru i dala potporu našem zajedničkom kandidatu za istarskog župana Valteru Flegi. Rekao sam joj tada da trebamo organizirati sastanak koalicije i ona se načelno složila sa mnom. Rekla mi je da dijalog nema alternativu. Isto tako, u kontaktu sam sa Silvanom Hreljom i on mi je potvrdio da nam je pod hitno potreban sastanak”, rekao nam je Jakovčić.

Rok u lipnju. Njegove tvrdnje ubrzo su poduprli Hrelja i Vesna Pusić.

“Imamo dobrih razloga za sastanak. Situacija u zemlji nije dobra, vremena su teška i potrebno je da koalicijski partneri sjednu i razgovaraju. Mislim da bi bilo najbolje taj sastanak održati sad u lipnju, nikako ne kasnije”, uvjeren je Hrelja.

Predsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u intervju za ovaj broj Globusa bila je malo opreznija pa je Jakovčićev zahtjev za sastankom objasnila činjenicom da se šef IDS-a “osjeća malo izvan jer nije u Vladi”. No, Pusić odmah dodaje da ne bi bilo loše kad bi svi Kukuriku-partneri zajedno sjeli i razgovarali.

“Kad bi me Jakovčić pitao da se nas četiri predsjednika stranke sastanemo i razgovaramo, rekla bih “dobro, idemo vidjeti što preostala dvojica predsjednika misle i hajdemo sjesti. Ne vidim zašto bi tu bilo poteškoća”, izjavila je u intervju predsjednica Narodnjaka.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar složio se da je sastanak itekako potreban.

“Vremena u zemlji su turbulentna i bilo bi dobro kad bi došlo do takvog sastanka. Najbolje je da se on održi sada nakon drugog kruga lokalnih izbora”, smatra Štromar.

U SDP-u nitko nije službeno želio govoriti o pozivima koalicijskih partnera. Članovi Predsjedništva te stranke ohrabrili su se tek pod uvjetom anonimnosti, piše Globus.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:28