POTRES U STRANCI

ŽUPAN DARKO KOREN ISTUPIO IZ HSS-a: 'Tajnik Ćorić ispisao me za 20 minuta, takvu brzinu u postupanju još nisam doživio!'

Rekao sam da ću otići iz HSS-a ako Beljak ostane predsjednik i svoju riječ sam poštovao. Odlazim zbog antidemokratskih procesa", potvrdio nam je danas Darko Koren
 Bruno Konjević / Hanza Media

KOPRIVNICA, ZAGREB - Župan Darko Koren vratio je jučer iskaznicu HSS-a i zatražio da ga ispišu iz stranke. Koren je bio suspendiran zbog svojih istupa u javnosti u kojima je žestoko kritizirao novo stranačko vodstvo na čelu s Krešom Beljakom. No, konačnu odluku mjerodavnih tijela nije želio čekati.

- Točno je, jučer sam zatražio da me se ispiše iz stranke. Moram 'pohvaliti' glavnog tajnika HSS-a Iliju Ćorića koji je na moj zahtjev odgovorio za samo 20 minuta. Takvu brzinu u postupanju još nisam doživio - bio je danas sarkastičan koprivničko-križevački župan i dojučerašnji čelnik županijskog HSS-a.

Koren navodi kako se osjeća tužno jer je sa strankom punih 20 godina dijelio dobro i zlo, ali raduje ga da su najbliži suradnici ostali uz njega.

- Rekao sam da ću otići iz HSS-a ako Beljak ostane predsjednik i svoju riječ sam poštovao. Odlazim, dakle, zbog antidemokratskih procesa koji u stranci ni u najgora vremena nisu zabilježeni - ističe Koren.

Na lokalne izbore izlazi sa svojom Mrežom nezavisnih lista, političkom strankom koju uskoro osniva. Kandidirat će se za župana i već ima potporu dobrog dijela HSS-ove baze u Koprivničko-križevačkoj županiji. Očekuje da će ga poduprijeti i HDZ, što ovih dana kao realnu mogućnost najavljuje šef županijskog HDZ-a, dožupan Darko Sobota.

No, Sobotina stranačka baza protivi se tome. Kako neslužbeno doznajemo, na subotnjem sastanku predsjedništva HDZ-a u Koprivnici bilo je prilično disonantnih tonova. Nekoliko istaknutih čelnika stranke i općinskih načelnika oštro se usprotivilo davanju potpore Korenu i traže da HDZ istakne Sobotu za župana.

Konačan rasplet očekuje se početkom veljače, ali Darko Koren sigurno izlazi na izbore kao neovisni kandidat. S potporom HDZ-a ili bez nje, kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:02