NEAUTORIZIRANO

Iza Sanadera ostala crno-bijela fotka

Nakon što su fotografije Ive Sanadera poskidali iz prostorija HDZ-a, a ovih dana iselili njegove stvari koje je sam ljetos pokupio iz Vlade, jedino mjesto koje će zauvijek podsjećati da je sjedio na najmoćnijoj funkciji u državi je povijesni zid u zgradi Vlade.

Na tom zidu su, kako odgovaraju iz Vladina ureda, postavili fotografije svih bivših predsjednika Vlade.

- Tamo su obješene fotografije Stjepana Mesića, Josipa Manolića, dr. Franje Gregurića, Hrvoje Šarinića, Nikice Valentića, Zlatka Mateše, Ivice Račaana i dr. Ive Sanadera - odgovorili su iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Fotografije su, kažu, izrađene u crno-bijeloj tehnici, a dimenzija su 50 puta 60 cm te su nastale tijekom njihova mandata, a nalazile su se u Vladinu arhivu.

U Vladinu uredu za odnose s javnošću nismo doznali tko je snimio spomenutnu fotografiju, a nisu nam omogućili ni da je snimimo, ali tvrde da je fotografija tamo, na zidu.

Brudet prije barba Luke jeo kušač

Predsjednik Sabora Luka Bebić ponekad je u strahu da ne pojede nešto krivo, pa prije nego što na događajima izvan Sabora okusi hranu koju mu serviraju, to ponekad prije njega, doznajemo, proba profesionalni kušač hrane.

Tako je protokol iz Sabora poslao kušača kad je Udruga lađara u Zagrebu na jednom sajmu priredila neretvanski brudet.

- Prije gospodina Luke stigao je kušač koji je isprobao što smo priredili, ali to je uobičajena praksa prije dolaska štićenih osoba - rekao je jedan od organizatora te objasnio da se u neretvanski brudet stavljaju žabe i jegulje i da se jede hladan.

No, neki su dolazak kušača na neretvanski brudet prije Bebića protumačili znatno drukčije. S organizatorima je prijateljski povezan Stipe Gabrić Jambo s kojim Bebić već godinama nije u dobrim odnosima, pa su pomislili da se Bebić prepao da mu brudet nije pripremio Jambo.

- Dugo već nismo u dobrim odnosima. Ali taj brudet nisam ja skuhao - rekao je Stipe Gabrić Jambo.

Nadan nakon poraza na izborima u šumskim dvorima promišlja: u politiku ili ne?!

Nadan Vidošević nakon poraza u utakmici za predsjednika za Novu godinu povukao se u svoje ‘šumske dvore’ u Gorskom kotaru.

Zasad, doznajemo, nema planova što se tiče politike. Vratio se na svoju funkciju u Krašu te na čelo Hrvatske gospodarske komore, ali više nije član HDZ-a.

Na osnivanje stranke trenutačno, doznajemo, ni ne pomišlja.

- Ma kakva stranka?! - kaže jedan njegov suradnik. No, hoće li na neki drugi način vratiti, još se ne zna.

Pučisti su se okupili na Badnjak u Koldingu

Ivo Sanader se na Badnjak, nekoliko dana prije pokušaja puča u HDZ-u, u popodnevnim satima našao sa svojim stranačkim istomišljenicima u zagrebačkom kafiću Kolding.

Vesela četvorka predvođena Sanaderom viđena je u lokalu u Berislavićevoj ulici kako se zabavlja u opuštenom razgovoru. Našli su se tamo Petar Selem, HDZ-ov saborski zastupnik i Sanaderov prijatelj još iz splitskih kazališnih dana, Mario Zubović, također HDZ-ov saborski zastupnik, te predsjednik Sabora Luka Bebić, koji je uz Sanadera bio i u vrijeme puča.

- Sanader je bio dobro raspoložen. Častio je, a stajali su okupljeni oko barskog stola - rekao je svjedok tog zanimljivog susreta. Njemu se u tom trenutku to društvo nije učinilo nimalo znakovitim, ali u nedjelju, nakon poznate konferencije za novinare, shvatio je da je četvorka očito tamo počela planirati Sanaderov povratak, ali, eto, njihov plan iz Koldinga je propao.

Dobili otpremnine da odu u mirovinu, pa postali honorarci

Ravnatelj Glazbene proizvodnje HTV-a Josip Guberina u mirovinu, doznajemo, odlazi sa 600.000 kuna otpremnine i životnog osiguranja, a njegova kolegica Nevenka Šintić, šefica Pravne službe HRT-a, odlazi sa 400.000 kuna. No, neslužbeno doznajemo da će navodno oboje nakon odlaska u mirovinu i dalje raditi za HRT, ali honorarno. HRT je već službeno potvrdio da dvojac odlazi u mirovinu.

Poznato je da na Hrvatskom radiju i HTV-u postoji puno takvih honoraraca umirovljenika, što baš i nije efikasan način za rješavanje prevelikog broja zaposlenih na HRT-u.

‘Tko će biti sljedeći predsjednik HSLS-a?’

Jedna od onih zabavnih glasina koja ovih dana kruži kuloarima jest da su Đurđa Adlešič i njezin stranački kolega Hrvoje Vojković, koji su poznati kao poklonici Sai Babe, uoči izbora u HSLS-u posjetili jednog proroka. Pitali su ga, kaže glasina, tko će biti izabran za sljedećeg predsjednika stranke, a on im je, navodno, rekao da će to postati Davor Žmegač. Svidjelo se to proročanstvo, kaže glasina, Đurđi Adlešič koja je podržavala Žmegača, ali to se nije i ostvarilo. Žmegač je ispao već u prvom krugu, a pobjedu je odnio Darinko Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:05