KATARINA PAIĆ

LJEPOTICA IZ PORSCHEA KOJA SE NE SRAMI Je li ova zanosna Dalmatinka nova najljepša hrvatska sportašica?

Katarina Paić (24), studentica turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku i zaljubljenica u fitness, neuobičajena je ljepotica koja svoje slobodno vrijeme provodi na poljoprivrednom gospodarstvu svojih roditelja
 Dražen Komar

Možda je krajnje vrijeme da naša slavna Antonija Mišura prepusti prijestolje i titulu najljepše hrvatske sportašice. Jer, mlada šibenska studentica i fitness zaljubljenica Katarina Paić opako pretendira na njezino mjesto. Svojom nevjerojatnom linijom i zaraznim osmijehom ovih je dana zadivila Zagrepčane koji su, vidjevši je kako gotovo posve bez odjeće pozira na najprometnijoj ulici - Ilici - morali dobro paziti ne bi li, umjesto u crveno svjetlo, gledali nju pa izazvali kakvu tragediju.

Katarini je sve to jedan vrlo zabavan hobi, no ima puno ozbiljnije planove za budućnost. Ima 24 godine i upravo završava studij turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku. Dala je sve ispite pa joj je preostalo još samo napisati diplomski rad. Izabrala je temu: gastronomija etno područja. Ne bez razloga.

Ne izlazi u kafiće

Dok su njezine vršnjakinje tinejdžerske dane kratile ispijanjem kava po šibenskim kafićima, zanosna Kate vrijedno je i marljivo radila na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu svojih roditelja te se oduševljavala urodom domaćih badema, kvalitetom likera ili prodajom drugih domaćih proizvoda iz ponude njezine obitelji. A kada bi uhvatila bilo koji trenutak slobodnog vremena, Katarina bi odlazila na fitness.

- Zapravo ne izlazim van, u kafiće. Katkad svratim u šibenski klub Azimut, ali, realno, čovjek u Šibeniku nema kamo izaći. Moram priznati da me sve to zapravo i ne zanima. Kada se poželim zabaviti, pogledam neki dobar film - govori nam Katarina Paić. Mladići je tako sigurno neće sresti za šankom ili kako u vrtoglavim potpeticama pokorava lokalne plesne podije, već na svježem zraku, u prirodi.

- Volim se dobro provozati, dugo se voziti na biciklu ili rolama. To mi je uvijek zanimljivije nego subotnji izlazak u grad - priznaje Katarina.

Iako će joj skorašnja diploma (a smatramo da će profesori prepoznati potrebu za znanstvenim radom o etnogastronomiji) omogućiti rad u najprestižnijim hotelima, restoranima, konobama i lounge barovima diljem Dalmacije - pa i šire - Katarinu to kao da ne zanima. Nije još posve jasno definirala u kojem bi smjeru voljela nastaviti svoju karijeru, no nekako bi joj, kaže, bilo najdraže da može nastaviti raditi kroz obiteljsko gospodarstvo.

Koordinacija procesa

- Tu sam vrlo mnogo naučila. Zadužena sam za logistiku, koordinaciju i prodaju putem interneta i mogla bih reći da sam na tom području stručnjak. Cijeli život sam u tome, od najranijeg djetinjstva. Bavim se promotivnim aktivnostima, koordiniram različite procese u prodaji i mnogo radim na prepoznavanju važnosti domaćih proizvoda i prepoznavanju naše kvalitete. Kada bi bilo moguće, ostala bih u našem OPG-u jer o tome mnogo znam i mnogo mogu dati - samouvjerena je Katarina.

Nije nam, zbog svega što je rekla, bilo jasno kako je uopće završila na fotografijama našeg mlađahnog suradnika Dražena Komara, koji je svojom nedavnom pričom u Nedjeljnom Jutarnjem, kad smo objavili da je najmlađi fotograf Playboya sa samo 16 godina izazvao pravi mini skandal jer su ga, zavidni ili ne, zbog njegove sklonosti da oko sebe okupi ponajbolje ljepotice napadali sa svih strana.

- Nazvao me i pitao jesam li zainteresirana. Svidjela mi se ideja. Na neki način sam, recimo to tako, oduvijek htjela biti model, no ne da mi to bude profesija ili zanimanje od kojeg bih živjela, nego hobi. Fascinira me ta mogućnost da na fotografijama budeš netko drugi, uđeš u neku ulogu i držiš je se. To me izuzetno zabavlja. Nadam se da sam to ovog puta uspješno odradila - kaže Katarina, dok mi njezine riječi ostavljamo na prosudbu čitateljima.

No, Katarini treba nešto priznati. Ovo je prvi put da je stala pred kritično oko profesionalnog fotoreportera i posao je uistinu odradila sjajno.

- Ne, nisam dosad imala iskustva s profesonalnim snimanjima za novine. No, zato i jest bilo zabavno. Pozirala sam nekoliko puta, ali to je uglavnom bilo u nekom privatnom aranžmanu, za prijatelje. Još se nikad nisam susrela s pravim, profesionalnim fotoreporterom koji fotografira prave modele. Zapravo je sve to lijepo iskustvo, no nisam sigurna da bih se mogla čitavog života baviti time - priznaje.

Konzervativna sredina

Njezine fotografije dosad su završavale na društvenim mrežama. Pa iako je to, rekli bismo, značajno manji publicitet od onog medijskog, Katarina je ipak postala svojevrsna zvijezda jer su joj zbog njezina angažmana na internetu počeli prilaziti potpuno nepoznati ljudi.

- Bilo je svega, čak i nekih vrlo glupih uleta. Znalo je biti i negativnih komentara. No, meni je najvažnije da sam zadovoljna sama sa sobom i da nakon fotografiranja budem zadovoljna zbog dobrih fotografija. Sve drugo je sporedno - priča Katarina.

Svoje samopouzdanje najvećim dijelom bazira na izuzetnoj podršci koju dobiva iz kruga obitelji. Iako se Šibenik i okolicu često smatra konzervativnom sredinom, Katarinina obitelj dokaz je kako je to samo jedna ružna predrasuda. Oni se uistinu ponose svojom zanosnom kćeri i nemaju apsolutno ništa protiv toga što svoje tijelo koristi u umjetničke svrhe. Katarini podršku pruža i brat, također zaljubljenik u fitness i teretanu.

- Kad bih bila model, radila bih takve, sportske fotografje. Bilo bi lijepo biti model fitnessa, treninga, teretana i takvih mjesta. To me, zapravo, zanima puno više nego obično poziranje. Jedino ne bih voljela da su fotografije previše eksplicitne, da je riječ o teškoj erotici. To ne bih voljela vidjeti. Ali senzualnost, erotičnost i seksepil - definitivno - kaže mlada Šibenčanka. Pitamo je, kao što smo i najavili na početku priče, je li vrijeme da prestanemo objavljivati da je Antonija Mišura najseksepilnija sportašica Hrvatske. A ona nam odgovara vrlo neočekivanom rečenicom:

- Ma ne, ona je plavuša...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 07:38