POZOR KREATIVCI

Najkreativniji europski hubovi na festivalu Design District Zagreb

Jedna od programskih dragocjenosti drugog izdanja festivala Design District Zagreb, koji će se održati će se od 13. do 18. lipnja, svakako je radionica Deska Kreativne Europe RH, koja će 13. lipnja predstaviti neke od najzanimljivih kreativnih hubova u Europi

Događanje je otvoreno za sve zainteresirane za pokretanje ili suradnju s kreativnim hubovima i bit će podijeljeno u dva dijela, a radni jezik je engleski. Prvi dio, Kreativno jutro, donosi predstavljanja europskih kreativnih hubova: berlinskog Betahusa, madridskog Factoria Culturala, stockholmskog Knackerieta, ljubljanskog Poligona te kopenhaškog Republikkena. U okviru teme novih poslovnih modela u Europi, Desk Kreativne Europe predstavit će projekt Creative Lenses koji je dobio sufinanciranje iz programa Kreativna Europa.

Drugi dio događanja pod nazivom Kreativno umrežavanje činit će razgovori u grupama za ograničen broj od tridesetak sudionika koji će biti odabrani na temelju ispunjenih prijava. Sudionici Kreativnog umrežavanja bit će podijeljeni u tri grupe, koje će se rotirati svakih pola sata, kako bi se osiguralo direktno upoznavanje i razgovor. Osim predstavnika navedenih europskih hubova, gosti događanja bit će i dr. sc. Kai Huotari, direktor najvećeg kulturnog centra u Finskoj, Kaapelija; Mateja Lazar, voditeljica Deska Kreativne Europe u Sloveniji; Barbara Stacher, predstavnica Opće uprave za obrazovanje i kulturu Europske komisije.

Kreativna Europa program je Europske unije za potporu kulturnog, kreativnog i audiovizualnog sektora. Za razdoblje do 2020. godine, kroz Kreativnu Europu je osigurana potpora europskim projektima suradnje i književnim prijevodima u sklopu potprograma Kultura, dok se kroz potprogram Media ulaže u film, televiziju i nove medije. Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture funkcionira kao help desk. Uspostavljen je radi pružanja informacija, održavanja informativnih dana, seminara i radionica te individualnih konzultacija i tehničke pomoći vezane uz sudjelovanje u potprogramu Kultura programa Kreativna Europa. Osim toga, njegova je uloga poticati suradnje i razmjene znanja unutar kulturnog i kreativnog sektora u Europi.

design district

Festival Design District Zagreb uključivat će i Zeleni program u Ratkajevom prolazu, izložbe, instalacije i intervencije u javnom prostoru, stručna vodstva arhitektonskim znamenitostima kvarta, radionice, rasprave i okrugle stolove, sajam knjiga i literarne večeri. Projekt je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i uz podršku Grada Zagreba, Zaklade Adris i Ministarstva kulture RH te uz podršku partnera Hrvatske elektroprivrede, Toyote i Somersbyja.

Prijave do 7. lipnja: ovdje

Više informacija pratite putem: WEB I FACEBOOK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:05