PREDSTAVA

Ples jedara u Jelsi i Vrboskoj: Borba s vjetrom pod svjetlima reflektora uz glasnu glazbu

Domaćini će vas zabaviti ‘plesom‘ jedrilica koje plove pomoću tradicionalnih latinskih jedara
ACI marina Vrboska
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Zateknete li se u Vrboskoj na otoku Hvaru, nikako ne propustite jedinstvenu turističku atrakciju “Ples jedara”.

Radi se o svojevrsnoj predstavi u kojoj će vas domaćini zabaviti “plesom” jedrilica koje plove pomoću tradicionalnih latinskih jedara. Svakog ponedjeljka su u Vrboskoj, a četvrtkom u Jelsi.

Isplove iz marine, uključe se reflektori i glasna glazba, a turisti uživaju u prizorima manjih i većih jedrilica koje se bore s vjetrom onako kako se to činilo prije više stotina godina.

Za sve je zaslužna Udruga Lantina, koja je ove godine okupila čak 15 brodova i četrdesetak jedriličara sa šireg hvarskog područja. Dopredsjednik udruge je direktor ACI marine Vrboska i veliki zaljubljenik u jedrenje Rino Krstić, koji kaže kako je udruga u kratkom roku svojim jedrilicama osvojila brojne ljubitelje tradicionalnog jedrenja.

image
Rino Krstić
Zeljko Hajdinjak/Cropix

- Sudjelovali smo u brojnim regatama, od Rijeke i cijelog Jadrana pa sve do Atlantskog oceana. Ljudi su se malo pomalo počeli sve više interesirati za ono što radimo. Kada radimo “Ples jedara”, i razvijemo jedra, često ukrcamo i turiste da se povezu s nama. To im je doživljaj ljeta, jer nikada nešto slično nisu vidjeli - kaže Krstić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:17