KURIKULARNA REFORMA

U HNS-u POTVRDILI DA SU S PLENKOVIĆEM DOGOVORILI TKO ĆE VODITI NJEGOVO POVJERENSTVO ZA OBRAZOVANJE 'Što će biti s gospođom Vican? To nije naš problem'

Dijana Vican, Andrej Plenković i Blaženka Divjak
 CROPIX

Premijer Andrej Plenković bit će predsjednik, a ministrica Blaženka Divjak i HDZ-ova Vesna Bedeković suvoditeljice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja. Dogovor je to koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a, koji je za televiziju N1 potvrdio Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a. Što će biti s Dijanom Vican, još uvijek nije poznato.

HDZ i HNS ovog bi tjedna trebali održati još jedan sastanak na kojem će dogovoriti završne detalje.

- Prema Strategiji obrazovanja predsjednik Vlade rukovodi Posebnim stručnim povjerenstvom i dogovoreno je da supredsjedateljice ili suvoditeljice budu ministrica Blaženka Divjak i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković (HDZ), kazao je Batinić za N1.

Dogovor je postignut na zajedničkom koalicijskom sastanku HDZ-a i HNS-a ovog tjedna.

- Vjerujem da će predsjednik Vlade to objaviti javnosti po isteku mandata ovog Povjerenstva. Čekamo da se sporazum potpiše i nakon toga će biti objavljen. Sastanak smo održali ovog tjedna i očekujemo da se uskoro obznani i realizira, pojasnio je Batinić.

- Što će biti s gospođom Vican ovisi o predsjedniku Povjerenstva, predsjedniku Vlade, u svakom slučaju ne ovisi o HNS-u. Ne znam je li gospođa Vican upoznata s ovom odlukom, rekao je Batinić.

Povjerenstvo u novom sastavu trebalo bi raspravljati i o budućnosti Ekspertne radne skupine, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:44