ATRAKTIVNA RIJEČANKA

PODRŽIMO LIJEPU DJEVOJKU 'Nikako mi nije jasno da ne mogu naći posao, a tako dobro izgledam'

Linda Prelec (24), atraktivna Riječanka, koja je nedavno izabrana za Miss interneta Hrvatske, priprema se za europsko natjecanje na kojem će sudjelovati misice iz 45 država

Već nekoliko godina za redom na stranici Miss interneta bira se najljepša Hrvatica u virtualnom svijetu, a ove je godine ta laskava titula pripala atraktivnoj Riječanki Lindi Prelec (prva pratilja bila je buduća pravnica Antonia Bergam, Dubrovčanka sa zagrebačkom adresom, dok je Miss fotogeničnosti Istranka Sandra Cerin).

Proglašenje je održano krajem ožujka u hotelu Antunović u Zagrebu, gdje je vlasnica portala miss-interneta.hr Ana-Marija Kirin okrunila novu Miss, nasljednicu Katarine Banić na tronu najljepših djevojaka hrvatskog interneta.

Ležerniji izbor

Friška pobjednica tako će predstavljati Hrvatsku i na europskom izboru za Miss interneta Europe, na kojem sudjeluju misice iz 45 država.

U Hrvatskoj se izbor za Miss interneta provodi od 2008. godine, a za razliku od tradicionalnih izbora, ovaj je, baš kao što i priliči internetu, nešto ležerniji pa u njemu veću ulogu igraju glasovi publike nego oni žirija, a ove je godine prikupljeno više od 200 tisuća virtualnih glasova.

FOTOGALERIJA: Najljepša Hrvatica u virtualnom svijetu stala je pred fotoobjektiv Borisa Štajduhara

No, kako se Linda zapravo našla u svijetu mode i poziranja?

- Od malih nogu sam imala afiniteta prema modi tako da sam prve modne korake napravila dosta rano. Trenutačno mogu reći da se već deset godina aktivno bavim modelingom. Snimila sam puno kampanja i editorijala. Velika sam zaljubljenica u krpice pa je to jednostavno hobi u kojem iskreno uživam. Za Miss interneta prijavila sam se sasvim slučajno.

Čista znatiželja

- Surfala sam na netu i vidjela prijavnicu pa sam odlučila aplicirati iz čiste znatiželje. Inače, za Miss interneta djevojke se same prijavljuju, a vlasnici licence odlučuju koje će djevojke ući u finale. Nakon toga se glasa na njihovoj službenoj stranici. Drago mi je da sam ja ove godine osvojila titulu Miss interneta jer je konkurencija bila jaka - otkriva Linda koja je pobijedila u konkurenciji pedeset djevojaka iz cijele Hrvatske, a kako se vijest brzo proširila bespućima internetskih prostranstava i društvenih mreža, sljedeće jutro obasuli su je čestitkama sa svih strana. Najponosniji su bili njezini roditelji.

Dugokosa 24-godišnja crnka u Rijeci je završila Trgovačku školu, trenutačno ne studira, ali planira upisati fakultet. Modelingom se počela baviti jako rano, voli snimati kataloge i nositi revije, a dobru figuru duguje sportu. Teretana je, kaže, sastavni dio njezine svakodnevice i puno vremena provodi vježbajući na spravama. U slobodno vrijeme voli pogledati dobar film i naravno, kao i sve mlade djevojke, šopingirati. Najdraži film joj je “Društvo mrtvih pjesnika”, omiljena knjiga “Ime ruže” Umberta Eca, a trenutačno čita “Ispričat ću ti priču” slavnog argentinskog terapeuta Jorgea Bucaya. Od muzike najviše sluša dance, r’n’b i domaću glazbu. Voli otići i na dobar koncert, ovisno o tome koliko joj to dopuštaju prilike i obveze, a uskoro planira posjetiti koncert pop-zvijezde Justina Timberlakea početkom lipnja u Beču. Nije tipična manekenka i za sebe kaže da živi skromno.

- Trenutačno sam u fazi traženja posla pa da mi je jutarnji ritual uz kavu pregledati oglase za posao. Nakon toga odradim sve kućanske poslove, kao prava domaćica. Volim kuhati, svaki dan kuham. Poslijepodne mi je rezervirano za teretanu, knjige i ostale aktivnosti. Naravno, to je ako nemam neki angažman za snimanje - otkriva Linda. Unatoč tome što se dobro snalazi ispred fotoobjektiva, njezini životni planovi nisu vezani za modeling, nego joj je najveći san pokrenuti vlastiti posao i to u branši netipičnoj za djevojke iz svijeta mode i manekenstva.

Dobri rezultati

- Voljela bih imati svoju agenciju za promet nekretnina. Budući da sam komunikativna osoba mislim da bih bila jako uspješna u tom poslu. Danas je jako teško egzistirati, ali ako osoba uloži jako puno volje i truda, mišljenja sam da na kraju mora ostvariti dobar rezultat - priča ova odlučna djevojka o svojim planovima za budućnost, za koje vjerujemo da će joj se ostvariti.

A dobre rezultate u svom trenutačnom životnom odabiru Linda je ostvarila i na izboru za Miss Universe, gdje se također našla među finalisticama.

- Izbor za Miss Universe je divno iskustvo. Posebno pamtim pripreme u Savudriji. Na tim pripremama sam upoznala puno dragih cura i pripreme su mi na neki način pomogle da tijekom druženja s drugim finalisticama bolje upoznam sebe i da budem još svjesnija svojih vrlina, ali i mana.

Obiteljski oslonac

- Svakodnevno slušam predrasude na račun natjecanja ljepote, ali vjerujte mi, nije to baš tako jednostavno. U nas još vrijedi pravilo da ljepota i pamet ne mogu ići zajedno - ističe svestrana Linda kojoj su dvije starije sestre i roditelji najveća podrška u životu. Bez njih, sigurna je, ne bi postigla puno toga.

- Ipak sam se modelingom počela baviti jako rano i u tim formativnim godinama je jako važan obiteljski oslonac - objašnjava Linda. Na pitanje ima li dečka, tajnovita je i ipak ne otkriva novinarima baš sve. To bi, kaže, voljela zadržati samo za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 14:23