IZNENADNA SMRT

Abu Dhabi oplakuje smrt brata jednog od najmoćnijih svjetskih državnika: Proglašena trodnevna žalost

Pet dana prije njegove smrti, predsjednički sud objavio je da šeik Saeed ‘ima zdravstvenih problema‘.

Predsjednik UAE-a Mohamed bin Zayed Al Nahyan

 Uae Presidential Court/Handout/Anadolu Agency Via Afp

Šeik Saeed bin Zayed Al Nahyan, izaslanik vladara Abu Dhabija, preminuo je nakon zdravstvenih problema, izvijestila je novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM.

Predsjednički sud proglasio je dane žalosti u trajanju od tri dana i spuštanje zastava na pola koplja, počevši od danas, 27. srpnja.

Šeik Saeed, brat vladara UAE šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahyana, imenovan je predstavnikom vladara Abu Dhabija u lipnju 2010. godine. Pet dana prije njegove smrti, predsjednički sud objavio je da šeik Saeed ‘ima zdravstvenih problema‘.

Saeed bin Zayed Al Nahyan rođen je 1965. godine u Al Ainu. Godine 1988. stekao je diplomu iz političkih znanosti na Sveučilištu UAE. Nakon diplome imenovan je podtajnikom Odjela za planiranje u Abu Dhabiju. Od 1991. do 1996. obnašao je dužnost načelnika Odjela morskih luka.

Bio je i predstavnik šeika Zayeda bin Sultana Al Nahyana, što mu je omogućilo brojne službene posjete stranim zemljama. Bio je predsjednik Nogometnog saveza UAE između 2002. i 2003. godine.

Osim toga, igrao je značajnu ulogu u raznim velikim projektima u Emiratima. Bio je član izvršnog vijeća Abu Dhabija, Vijeća za ekonomski razvoj Abu Dhabija i predsjednik Sportskog kluba Al Wahda.

Brat preminulog šeika, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, jedan je od najmoćnijih državnika svijeta kojeg su u zadnjih godinu dana ugostili vodeći svjetski lideri, poput francuskog čelnika, kralja Jordana, turskog predsjednika te japanskog premijera, a ostat će zabilježen i posjet ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:49