MEKSIČKA SVAKODNEVICA

AKCIJA NAORUŽANIH BANDITA Iz kafića usred bijela dana oteli 11 ljudi

 AFP

Iz jednog bara u zaštićenom dijelu glavnoga meksičkoga grada Ciudad de Mexico, Zona Rosa, usred bijela dana oteto je 11 ljudi, a neki mediji navode čak 15 ili 16 otetih. Radi se o šest djevojaka i pet mladića u dobi od 16 do 34 godine.

Skupina naoružanih bandita upala je u bar oko 10 sati ujutro. Prema riječima očevidaca, isprva se činilo da samo žele opljačkati goste, ali poslije su ih, prijeteći oružjem, potrpali u kamionete i odvezli u nepoznatom smjeru.

Zanimljivo je da su neki prolaznici poslije policiji kazali da na vozilima nisu primijetili nikakve pamtljive i prepoznatljive oznake, dok su drugi izjavili da su se jasno vidjele oznake - službe sigurnosti!

Otmica se dogodila u nedjelju 26. svibnja, ali o njoj ni policija ni mediji nisu izvijestili javnost sve dok jučer ispred kafića na trgu De la Reforma nije prosvjedovalo oko 200 rođaka i prijatelja otetih.

Meksiko drži neslavni i zabrinjavajući rekord zemlje s najvećim brojem otmica na svijetu. Prema nekim podacima, u Meksiku dnevno otmu 45 ljudi radi otkupnine. Banditi često traže novac od rođaka, a za mnoge otmice policija nikad ne dozna jer rodbina otetih nema povjerenja u tijela reda, pa sve dogovaraju izravno s omičarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 23:57